Κόσμος

Ουκρανία: Νέα παρέμβαση Ζελένσκι για Ντονέτσκ & σιτηρά

31.07.2022 | 20:31 Eνσωμάτωση

Κάνοντας επίδειξη πυγμής, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα εφοδιαστούν με τελευταίας τεχνολογίας υπερηχητικούς πυραύλους.

Ο πρόεδρος Πούτιν επιθεωρεί τον ρωσικό στόλο που παρελαύνει την ημέρα της εθνικής επετείου στην Αγία Πετρούπολη. Δεν είναι τυχαίο που επαίνεσε τον τσάρο, Μέγα Πέτρο, που μετέτρεψε τη Ρωσία σε μεγάλη θαλάσσια δύναμη.

Ο ηγέτης της Ρωσίας αποκάλυψε επίσης ότι το ρωσικό ναυτικό θα εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ πολύ σύντομα.

«Θέλω να αναφερθώ στους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon που είναι τελευταίας τεχνολογίας και δεν υπάρχουν ανάλογοι στον κόσμο. Αγαπητοί σύντροφοι, η παράδοση τους στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες».

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης κατηγόρησε τους Ουκρανούς ότι έπληξαν με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνθρωποι.

«Ένα άγνωστο αντικείμενο πετούσε πάνω από την αυλή του στρατηγείου του Ρωσικού στόλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για drone. H Oυκρανία αποφάσισε να ταράξει την ημέρα της ναυτικής μας παρέλασης».

Η Ουκρανία πάντως αρνήθηκε ότι πραγματοποίησε τέτοιους είδους επίθεση.

Εκκενώνεται το Ντονέτσκ

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας αποφάσισε την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων από την ανατολική πλευρά του Ντονέτσκ.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής του Ντονέτσκ είναι σε εξέλιξη και όλα έχουν οργανωθεί επαρκώς».

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε επίσης ότι η συγκομιδή της Ουκρανίας στα σιτηρά είναι ήδη μειωμένη κατά το ήμισυ.

Και όλα αυτά, την στιγμή που η διεθνής κοινότητα περιμένει με κομμένη την ανάσα να εφαρμοστεί η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης ώστε να φύγουν φορτωμένα τα ουκρανικά πλοία από τα λιμάνια.

Εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ερντογάν δήλωσε ότι το πρώτο πλοίο πιθανότατα θα φύγει τη Δευτέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/07/2022