Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Στη Βουλή η υπόθεση για την παρακολούθησή του

29.07.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Στη Βουλή ήρθαν σήμερα οι καταγγελίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του.

Στην σκιά των σοβαρότατων καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων να το υποβαθμίσουν για εμένα είναι καταδικαστέα και αποδεικνύει ότι κάποιοι άνθρωποι στη χώρα δεν καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα της δημοκρατίας δεν είναι δεύτερο θέμα».

Οι παρακολουθήσεις είναι διεθνές ζήτημα με καταγγελίες από το 2018 τονίζει η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησης από την αντιπολίτευση.

«Το μόνο όμως που κάνουν είναι να προσπαθούν να κρύψουν πίσω από αυτήν την προσπάθεια εργαλειοποίησης είναι η αδυναμία τους να προβάλλουν πολιτική πρόταση που να απαντά στις προκλήσεις της εποχής και τα ουσιαστικά ζητούμενα των πολιτών», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Στην επιτροπή κλήθηκαν για ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών από τους οποίους ζητήθηκαν απαντήσεις για το παράνομο λογισμικό Predator.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο λογισμικό.

«Το ελληνικό δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης».

Πολιτικές ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργικό γραφείο καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ίδιο πρόσωπο που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη αποπειράθηκε να παρακολουθήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη».

Το ΚΚΕ αναφέρθηκε στις καταγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν για υποκλοπές στον Περισσό.

Η Χαριλάου Τρικούπη είναι σε διαρκή συναγερμό ενώ οι δικηγόροι του κ. Ανδρουλάκη ενεχείρισαν στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών τη μηνυτήρια αναφορά του στον Άρειο Πάγο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/07/2022