Ελλάδα

Άγριο ξύλο & χημικά έξω από τη Βουλή στην πορεία για τον «τοξοβόλο»

29.07.2022 | 19:59 Eνσωμάτωση

Αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που βρίσκονται στην οδό Πανεπιστημίου στην πλατεία Συντάγματος.

Μερίδα διαδηλωτών αντιστέκεται και δεν υποχωρεί. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προχωρούν σε συλλήψεις. Επικρατεί ένταση.

Ένας διαδηλωτής σε αμαξίδιο προσπαθεί να ξεφύγει από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκάλεσαν τα χημικά των ΜΑΤ.

Καταγγελίες για αστυνομική βία

Γρήγορα η κατάσταση ξεφεύγει. Αστυνομικός των  ΜΑΤ χτυπά στο πρόσωπο διαδηλωτή ο οποίος είναι δεμένος με χειροπέδες και οδηγείται στην κλούβα από άλλους αστυνομικούς.

Ένας άλλος αστυνομικός κλωτσά έναν διαδηλωτή που βρίσκεται στο έδαφος.

Σε άλλο σημείο φαίνεται μια διμοιρία να απωθεί δημοσιογράφους, ενώ στην αντίδραση ενός, ένας αστυνομικός «απαντά» σπρώχνοντάς τον με δύναμη με την ασπίδα του.

Οι καταγγελίες έφτασαν μέχρι τη Βουλή, με τον βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδη, να καταγγέλλει τον προπηλακισμό του από άνδρα των ΜΑΤ.

«Φύγε Κλέωνα, φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε….».

Τα επεισόδια έξω από τη Βουλή προκάλεσαν πολίτικη αντιπαράθεση.

«Το μόνο μέσο που έχει μείνει στην πιο βρώμικη και σκοτεινή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης είναι η βία και η προπαγάνδα. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιεχόμενο των βίντεο ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί να μετακινηθούν από τις υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνα ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκε και αστυνομικός.

«Ομάδες ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία πραγματοποίησαν διαδοχικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρόπαλα – κοντάρια, ρίψη πετρών, μαρμάρων και λοιπών αντικειμένων. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε αρχικά στο πόδι ο αξιωματικός επικεφαλής των μέτρων τάξης τον οποίο στη συνέχεια ομάδα ατόμων έριξε στο έδαφος, καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα με λακτίσματα σε όλο του το σώμα», ήταν η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε σε συμπαράσταση στον Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστός και ως το «τοξοβόλος» του Συντάγματος, ο οποίος ζητά την αποφυλάκισή του πραγματοποιώντας απεργία πείνας.

Από τα επεισόδια, έγιναν 14 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ανάμεσά τους ένας εργαζόμενος του δήμου Χαλανδρίου και μέλος του ΔΣ εργαζομένων του  Συνηγόρου του Πολίτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/07/2022