Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

28.07.2022 | 20:21 Eνσωμάτωση

Στη Βουλή και άμεσα έρχεται το θέμα της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη. Να συγκληθεί το συντομότερο η Επιτροπή».

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει την Παρασκευή όπου θα κληθούν για ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων και ο πρόεδρος Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος. Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στα ύψη η κόντρα για τις παρακολουθήσεις

Τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής ζήτησε μετά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση.

«Πώς λέγεται ένα Κράτος όπου διορίζονται 50 νέοι μετακλητοί κάθε μήνα, δαπανώνται 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, 30 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς λογαριασμό, τα ΜΜΕ ταΐζονται με κρατικό χρήμα χωρίς κριτήρια και δημοσιογράφοι – εσχάτως και πολιτικοί αρχηγοί – παρακολουθούνται;».

«Κολλημένος στα παλιά και αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα και ανακρίβειες», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητά παράλληλα και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις για το θέμα.

«Ο πρωθυπουργός που φέρεται να αποδέχεται αυτό το αίτημα, πρέπει να είναι και αυτός στη Βουλή αφού η ΕΥΠ υπάγεται στη δική του αρμοδιότητα».

Σε κάθε περίπτωση η Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύει ότι το θέμα μόλις άνοιξε και ότι θα εξαντλήσει κάθε μέσο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2022