Πολιτική

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για την απόπειρα παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη

27.07.2022 | 10:18 Eνσωμάτωση

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκαν αντιπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να σχολιάσουν την πολιτική επικαιρότητα.

Η Αναστασία Σιμητροπούλου, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA έκανε λόγο για μείζονα πολιτικό θέμα η αποτυχημένη προσπάθεια υποκλοπής του κινητού του προέδρου του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.

Η κα. Σιμητροπούλου άφησε σαφείς και σοβαρότατες αιχμές σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να ελεγχθεί είναι γιατί από το 2019 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων (ΕΥΠ) υπάγεται στην δικαιοδοσία του πρωθυπουργού.

Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί ότι η ενέργεια αυτή έγινε την περίοδο κατά την οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης, ήταν στην κούρσα ανάληψης της αρχηγίας του κόμματος, τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι το περιστατικό που συνέβη στον κ. Ανδρουλάκη, δεν είναι μόνο ένα προσωπικό ζήτημα ασφάλειας, αλλά θίγει την δημοκρατία.

Σε απάντηση των αιχμηρών τοποθετήσεων της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Σταύρος Καλαφάτης είπε: « Είναι άκομψο και αδόκιμο να γίνεται λόγος στις αρμοδιότητες που έχει δικαιοδοσία ο πρωθυπουργός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει πλήρης έρευνα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίζα Ξενογιαννακοπούλου, για το ζήτημα της υποκλοπής ανέφερε: « Είναι μείζον θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά και μείζον θέμα δημοκρατίας για την χώρα μας. Το πρώτο που θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση είναι εάν υπάρχει προμήθεια αγοράς του κακόβολου λογισμικού από κρατικές υπηρεσίες. Η ΕΥΠ οφείλει να απαντήσει για το λογισμικό. Θα πρέπει να υπάρξει και δικαστική και πολιτική διαλεύκανση της υπόθεσης».