Ελλάδα

Φαρμακονήσι: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού

27.07.2022 | 20:02 Eνσωμάτωση

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού εντός ελληνικών χωρικών υδάτων κοντά στο Φαρμακονήσι.

Για μια ακόμη φορά η Τουρκία ξεπερνά τον προκλητικό και άκρως επικίνδυνο εαυτό της στο Αιγαίο. Πλήρωμα τουρκικής ακτοφυλακής μη τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες ναυσιπλοΐας, παρενόχλησε πλωτό του λιμενικού σώματος ανοιχτά του Φαρμακονησιού με τη μονταζιέρα της Αγκύρας να ξαναχτυπά.

Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Στις 09.00 το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου, τα ελληνικά ραντάρ εντόπισαν έναν άγνωστο στόχο 3,5 ναυτικά μίλια μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά του Φαρμακονησιού.

Ναυαγοσωστικό σκάφος της λιμενικής αρχής Λερού κατέφτασε στο σημείο οπού διαπίστωσε ότι πλωτό της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι Έλληνες λιμενικοί διέταξαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν, εκείνοι όμως δεν απάντησαν στον ασύρματο και ξεκίνησαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλυτέρα, δηλαδή να προκαλούν.

Επικίνδυνοι ελιγμοί από τους Τούρκους

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό σώμα, ενώ το ναυαγοσωστικό σκάφος κρατά σταθερή πορεία, ο Τούρκος καπετάνιος αναπτύσσει ταχύτητα από την αριστερή πλευρά και χωρίς καμία λογική κάνει έναν άκρως επικίνδυνο δεξιό ελιγμό και περνά ελάχιστα μέτρα μπροστά από την πλώρη του ελληνικού σκάφους.

Η μονταζιέρα της Άγκυρας ξαναχτυπά

Την ίδια ώρα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το ίδιο περιστατικό διαστρεβλώνοντας για ακόμη μια φορά την αλήθεια.

Το πρακτορείο υποστήριξε πως το ελληνικό πλωτό παρενοχλούσε ένα τουρκικό ιστιοπλοϊκό που συμμετείχε σε αγώνα κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Τα πληρώματα του λιμενικού σώματος σε Δωδεκάνησα και βόρειο Αιγαίο είναι καθημερινά σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 27/07/2022