Κόσμος

Τουρκία: «Η Ελλάδα να σταματήσει τις διακρίσεις κατά της ‘τουρκικής’ μειονότητας στην Θράκη»

25.07.2022 | 19:58 Eνσωμάτωση

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας έκανε το απόγευμα της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Ο κ. Τσελίκ αναφέρθηκε στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην Θράκη, όπου η τουρκική διπλωματία έκανε λόγο επισήμως για συναντήσεις με εκπροσώπους της «τουρκικής» μειονότητας.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στη γείτονα κάλεσε την Ελλάδα «να τερματίσει τις πολιτικές διάκρισης κατά της ‘τουρκικής’ μειονότητας», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία θέλει την επίλυση αυτών των προβλημάτων με πολιτική αρχών και συνέπειας».

Οι δηώσεις αυτές έρχονται μετά την ανάγνωση και ερμηνεία Ερντογάν της Λωζάνης, ο οποίος με δήλωσή του για τα 99 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης, ανακινεί ζήτημα περί τουρκικής μειονότητας.

Αναλυτικά η δήλωση Τσελίκ:

«Για μια ακόμη φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει αυτές τις πολιτικές διάκρισης κατά της ‘τουρκικής’ μειονότητας. Η Τουρκία θέλει την επίλυση αυτών των προβλημάτων με πολιτική αρχών και συνέπειας. Αλλά δυστυχώς όταν βλέπουμε πολιτικές όπως στο τελευταίο θέμα με τον Μητσοτάκη που άλλα είπε στον πρόεδρο της δημοκρατίας μας και άλλα και στο αμερικάνικο κογκρέσο, τότε η τράπεζα της διπλωματίας καταστρέφεται από την Ελλάδα».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2022