Πολιτική

Προεδρικό Μέγαρο: Λύθηκε το μυστήριο με τον άνδρα με τη σαγιονάρα – Η ανάρτησή του

25.07.2022 | 20:28 Eνσωμάτωση

Ο καύσωνας και η σπουδή ορισμένων να δουν πίσω από μία... σαγιονάρα επιχείρηση προσβολής των θεσμών, έφεραν σε πρώτο πλάνο έναν μουσικό της ΕΡΤ.

Ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί, ούτε οι επίτιμοι καλεσμένοι. Μια σαγιονάρα ήταν αυτή που έκλεψε τελικά την παράσταση στη γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο άνθρωπος με τις σαγιονάρες, τη βερμούδα και το πουκάμισο, περπατά άνετος ανάμεσα στους καλεσμένους της δεξίωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση του πολιτεύματος.

Κι αμέσως ξεσπά η «θύελλα».

Η εικόνα φυσικά γίνεται το υποκείμενο της νέας υστερίας σε social media, κανάλια και ερτζιανά.

Κάποιοι, αναγνώρισαν στο πρόσωπό του γνωστό δημοσιογράφο, διευθυντή εφημερίδας. Ακόμη και η παραίτηση της προεδρικής φρουράς έπεσε στο τραπέζι.

Τελικά, ο ίδιος αναγκάστηκε να συστηθεί για να βάλει και τα πράγματα στη θέση τους. Πρόκειται για τον αρχιμουσικό της ορχήστρας της ΕΡΤ, Ιωάννη Στρατάκη, που επένδυσε μουσικά τη δεξίωση της Κατερίνας Σακελαροπούλου.

«Μετά από σχεδόν 50 χρόνια υπηρέτης της τέχνης, έγινα διάσημος για μια παντόφλα. Είδες που τελικά κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του».

Ο Ιωάννης Στρατάκης ξεκαθάρισε με την ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ότι εκείνο το απόγευμα δεν ήταν παρά ένας διψασμένος εργαζόμενος που αναζητούσε λίγο νερό.

«Ὅταν φθάσαμε δὲν εἶχε κανεὶς σκεφθεῖ ὅτι μπορεῖ νὰ διψᾶμε. Μετὰ ἀπὸ ὥρα ἔφεραν νερὸ. Δυστυχῶς τὸ ἐναπόθεσαν στὴν νοτιοανατολικὴ πλευρὰ τοῦ κήπου, ἴσως 1 χιλιόμετρο μακρυὰ ἀπὸ τὰ καμαρίνια τῶν «ἐργατῶν». Ἐκείνη τὴν πορεία πρὸς τὸ νερὀ κατέγραψε ὁ φακὸς, ὥρα ποὺ ὁ χῶρος -πλὴν ἐλαχίστων- δὲν εἶχε ἀκόμη δεχθεῖ ἐπισκέπτες».

Όταν ξεκίνησε η δεξίωση και οι μουσικές πλημμύρισαν τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ο σολίστ της ορχήστρας πήρε τη θέση του ντυμένος με το σμόκιν του και έδειξε την δεξιοτεχνία του στο βιολί, για την οποία έχει κερδίσει τον σεβασμό των συναδέλφων του και των φιλότεχνων εντός και εκτός συνόρων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2022