Ελλάδα

Λέσβος: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα

25.07.2022 | 20:17 Eνσωμάτωση

Εφιάλτης χωρίς τέλος στη Λέσβο, με τη φωτιά να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της για τρίτη μέρα και τους εθελοντές και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει το νησί της Λέσβου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επικεντρώνονται πλέον σε δύο μέτωπα στην Βρίσα και τον Σταυρό.

Απέναντί τους ο απρόβλεπτος άνεμος που απειλεί με διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Χθες, με δάκρυα στα μάτια ηλικιωμένοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ οι Αρχές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις να μην επιστρέψουν στους οικισμούς.

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης. Επιχειρούν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Με το φως της ημέρας φανερώθηκε και το μέγεθος της καταστροφής. Οχήματα του στρατού ανοίγουν διαρκώς νέες αντιπυρικές ζώνες για να περιορίσουν τη φωτιά.

Όταν ο εφιάλτης τελειώσει, η επόμενη μέρα θα είναι ημέρα απόδοσης ευθυνών, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες για λάθη και καθυστερήσεις στη διαχείριση της πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή, ειδικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής έχει μεταβεί στη Λέσβο για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, αφού κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι η φωτιά ξεκίνησε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2022