Ελλάδα

Φωτιά στην Παλλήνη: «Ανυπολόγιστη η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον» – Σφοδροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών

20.07.2022 | 11:56 Eνσωμάτωση

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, μίλησε στο MEGA για την καταστροφή που συνεχίζει να προκαλεί η πυρκαγιά σε Παλλήνη, Ντράφι και Διώνη.

Ο κ. Πέππας μίλησε για την σφοδρότητα των ανέμων αλλά και για την καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον.

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά στα μέτωπα που ξεκίνησε από τη Διώνη, στο Ντράφι είναι περιορισμένη, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Πανόραμα Παλλήνης, εκεί είναι όλη η προσπάθεια της Πυροσβεστικής. Οι άνεμοι είναι σφοδροί, και κάνουν στροβιλισμούς, δεν μπορεί να πει κανείς με ακρίβεια να πει πού μπορεί να περιοριστεί το μέτωπο», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που αναζωπυρώνουν λόγω της ισχυρής έντασης των ανέμων, και δυστυχώς αυτό ήταν εξαρχής το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ήταν μία φωτιά με σφοδρούς ανέμους, που πλησίαζε σε κατοικημένο ιστό. Πολλές φορές απειλεί κατοικίες και γίνεται προσπάθεια να σωθούν σπίτια. Η καταγραφή δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, έχει υπάρξει μεγάλη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον, αλλά έχουν καεί και κάποιες κατοικίες. Αυτή τη στιγμή γίνονται ρίψεις από ελικόπτερα και αεροπλάνα, εμείς ως Περιφέρεια διαθέσαμε από την πρώτη στιγμή ό,τι μας ζήτησε η Πυροσβεστική, γύρω στις 30 υδροφόρες, σκαπτικά μηχανήματα, και λεωφορεία προκειμένου να γίνει απομάκρυνση από ευαίσθητες κοινωνικές δομές, όπου χρειαζόταν», συνέχισε μιλώντας στο MEGA.

«Διαθέτουμε κολλύρια και νερά από εχθές το βράδυ και συνεχίζουμε να προσφέρουμε. Δεν ξέρω από πού προήλθε η φωτιά αυτό είναι ανακριτικό έργο. Υπήρξε συντονισμένο πρόγραμμα απομάκρυνσης των κατοίκων και η Αστυνομία βοηθά τους κατοίκους να απομακρυνθούν ασφαλώς», κατέληξε ο κ. Πέππας.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 20/07/2022