Ελλάδα

Στυλιανίδης: «Αιχμές» για εμπρησμό στην Πεντέλη

20.07.2022 | 19:05 Eνσωμάτωση

«Αιχμές» για εμπρησμό στην Πεντέλη άφησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, εχθές Τρίτη, άφησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Χωρίς να κατονομάζει, ο υπουργός είπε πως όσον αφορά τα αίτια της φωτιάς έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή κεραυνό. «Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, μιλώντας για τη διαχείριση της πυρκαγιάς έκανε λόγο για αντίξοες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική.

«Κάθε πυρκαγιά αφήνει πληγές. Χάνουμε ένα κομμάτι φυσικού πλούτου, χάνονται περιουσίες και δυστυχώς κάποιες φορές χάνονται και ανθρώπινες ζωές» είπε αρχικά.

«Η χθεσινή πυρκαγιά είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολύ δύσκολα διαχειρίσιμης κατάστασης» συμπλήρωσε και εξήγησε πως «οι επιστήμονες σήμερα επιμένουν ότι οι ριπές ανέμου ξεπερνούσαν κατά διαστήματα τα 110 χλμ. την ώρα».

Ωστόσο, όπως είπε «ενώσαμε δυνάμεις και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη πυρκαγιά στην Πεντέλη».

Ακόμα, αναφέρθηκε στις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες «έδωσαν τον εαυτό τους, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος».

Παράλληλα, είπε ότι η πυροσβεστική βρέθηκε άμεσα στο σημείο της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, αφού όπως είπε ήταν στο σημείο μόλις δέκα λεπτά από την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 20/07/2022