Ελλάδα

Καστελόριζο: Κλειστό το αεροδρόμιο λόγω ασθενείας του μοναδικού υπαλλήλου

18.07.2022 | 20:25 Eνσωμάτωση

Απίστευτο και όμως… ελληνικό.

Κλειστό λόγω κορωνοϊού είναι αυτές τις μέρες το αεροδρόμιο του Καστελόριζου, αφού ο μοναδικός υπάλληλος που υπηρετεί στον πύργο ελέγχου νόσησε από Covid και δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος να τον αντικαταστήσει.

Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, ο υπάλληλος που υπηρετεί στην υπηρεσία πληροφοριών πτήσεων του αεροδρομίου ενημέρωσε ότι δεν αισθανόταν καλά. Αντικαταστάτης του δεν υπάρχει κι έτσι το αεροδρόμιο έβαλε λουκέτο.

«Έπαθε κορωνοϊό ο άνθρωπος και έκλεισε το αεροδρόμιο. Την στιγμή που είναι ένα άτομο, είναι λογικό», λέει ο Γιώργος Κωσταντινάκης, πρόεδρος πανελληνίου συλλόγου τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ καταγγέλλει στο MEGA ότι σε αρκετά περιφερειακά αεροδρόμια υπηρετεί μόνιμα ένας ή και κανένας τηλεπικοινωνιακός υπάλληλος, με αποτέλεσμα να κλείνουν για μερικές μέρες ακόμη και κατά τη θερινή περίοδο.

«Πέρσι κλείσανε 5 αεροδρόμια, η Ικαρία, η Μήλος, η Κοζάνη, η Νάξος και η Καστοριά, φέτος έχει ξεκινήσει και το Καστελόριζο και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Έκλεισαν γιατί αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος που υπηρετεί εκεί».

Το κλείσιμο του αεροδρομίου στο Καστελόριζο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

«Ταξιδιώτες, κάτοικοι, επαγγελματίες και ασθενείς, που πιθανόν να χρειαστούν μεταφορά, βρίσκονται στον ‘αέρα’. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής αποδυναμώνουν εδώ και δύο χρόνια την ΥΠΑ», είπε ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Το κλείσιμο του αεροδρομίου στο ακριτικό Καστελόριζο, στην καρδιά του καλοκαιριού και στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, λόγω ασθενείας του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί εκεί, αποτελεί πλήγμα για τη χώρα μας και την εθνική οικονομία», σημείωσε ο Xρήστος Γκόκας από το ΠΑΣΟΚ.

Από σήμερα οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Καστελόριζου εκτελούνται κανονικά καθώς μεταφέρθηκε προσωρινά άλλος υπάλληλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/07/2022