Πολιτική

Κόντρα υπουργείου Πολιτισμού – ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά αποφυλάκισης Λιγνάδη

16.07.2022 | 20:10 Eνσωμάτωση

Επίθεση στην Λίνα Μενδώνη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του, λέγοντας ότι αποχώρησε από παράσταση επειδή πληροφορήθηκε ότι κάποιοι ηθοποιοί σκόπευαν να σηκώσουν πανό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, με το υπουργείο Πολιτισμού να το διαψεύδει.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η θεατρική ομάδα από το Βέλγιο σήκωσε πανό το οποίο έγραφε στα αγγλικά ότι «οι βιαστές πρέπει να πάνε στη φυλακή».

Η κίνησή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην παραστεί στο φεστιβάλ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, γεγονός το οποίο καταδικάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορούσε απλά να σηκώσει το δικό της πανό: «τον διόρισα δίχως διαγωνισμό, τον κάλυψα όσο μπορούσα, αμφισβήτησα τα θύματα και τώρα απλά κάνω την ανήξερη». Η κυβέρνηση είναι έκθετη και η κα Μενδώνη συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

«Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/07/2022