Ελλάδα

Ανάβυσσος: Φωτιά στην Φέριζα Σαρωνικού – Δίπλα σε σπίτια οι φλόγες

15.07.2022 | 12:55 Eνσωμάτωση

Το πρωί της Παρασκευής, ξέσπασε πυρκαγιά στην Φέριζα Σαρωνίδας, η οποία λόγω των ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα, υποχρεώνοντας την Πολιτική Προστασία να εκδώσει εντολή για εκκένωση δυο οικισμών.

Συναγερμός σήμανε στις 10:20 το πρωί της Παρασκευής στον Κουβαρά Αττικής καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στη θέση Κάμπος, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο λίγη ώρα μετά. Λίγο αργότερα εκδηλώθηκε φωτιά και στην Φέριζα Αττικής, σημείο κοντά στη Σαρωνίδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ωστόσο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς της Πυροσβεστικής, αφού η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή δημιουργεί φόβους για το έργο της κατάσβεσης. Η Αττική είναι μια από τις περιοχές για τις οποίες υπάρχει σήμερα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μήνυμα εκκένωσης από το 112

Στο μεταξύ, μήνυμα από το 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία για εκκένωση της περιοχής. Καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν προς Λαγονήσι.

Η πυροσβεστική εκτιμά ότι η φωτιά δεν θα σβήσει εύκολα καθώς οι άνεμοι πνέουν προς το δάσος που υπάρχει στο βουνό της περιοχής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/07/2022