Οικονομία

«Αλλάζω συσκευή»: Προβληματισμός με την τοποθέτηση των κλιματιστικών του προγράμματος

15.07.2022 | 08:11 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, Παναγιώτης Πουλιανός μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σχετικά με το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» και συγκεκριμένα με την τοποθέτηση των κλιματιστικών.

Ο κ. Πουλιανός εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφορικά με το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» που θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον Αύγουστο έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, εξηγώντας πως οι ψυκτικοί που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα είναι ελάχιστοι συγκριτικά με τον όγκο των κλιματιστικών που θα αλλαχθούν.

«Πιστεύουμε πως σε 3-4 μέρες θα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα περίπου 700-800 ψυκτικοί…Μέσα σε ενάμιση μήνα οι ψυκτικοί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα» είπε.

Ο πρόεδρος πρότεινε παράταση 1 με 2 μήνες του προγράμματος για να μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και να μπορέσουν και οι ψυκτικοί να εξυπηρετήσουν σωστά.

Ο κ. Πουλάκης έβαλε στο τραπέζι και το θέμα της απόσυρσης όλων αυτών των συσκευών δηλώνοντας πως δεν υπάρχει πυρόλησης για τα απόβλητα των συσκευών στη χώρα μας.

«Εμείς προτείναμε στο αρμόδιο υπουργείο όσες συσκευές είναι εφικτό να αναγεννηθούν και τα υπόλοιπα να οδηγηθούν στο εξωτερικό όπου και υπάρχουν συστήματα πυρόλησης» ανέφερε.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 15/07/2022