Ελλάδα

Deutsche Telekom: Φτιάχνει Κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού στην Θεσσαλονίκη

12.07.2022 | 21:06 Eνσωμάτωση

Κέντρο πληροφορικής και λογισμικού δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη η Deutsche Telekom, στο οποίο απασχολούνται ήδη 250 άτομα - αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα στην επόμενη διετία.

Την εμπιστοσύνη της στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας επιβεβαιώνει εκ νέου η Deutsche Telekom με μία νέα μεγάλη επένδυση: την ίδρυση του κέντρου Πληροφορικής και Λογισμικού, Telekom IT hub.

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε τεχνολογικό κόμβο με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη.

«Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε στο νέο ερευνητικό κέντρο της Deutsche Telekom, το οποίο έχει εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη. Πάνω από 250 άτομα απασχολούνται ήδη εδώ, αριθμός ο οποίος αναμένεται να διπλασιαστεί, όπως μας ενημερώνει η Deutsche Telekom, μέσα σε 2 περίπου χρόνια. Δηλαδή πάνω από 500 άτομα θα απασχολούνται συνολικά εδώ», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το Telekom IT hub επισκέφτηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Στον χώρο τους ξενάγησε ο CEO της Telekom IT, Πίτερ Λόικερτ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

«Η Πληροφορική είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία της Deutsche Telekom ως κορυφαίου ψηφιακού παρόχου. Η Telekom IT απασχολεί 10.000 IT Experts, σε διάφορες χώρες. Επιλέξαμε την Θεσσαλονίκη για την ίδρυση του νέου Telekom IT hub γιατί, πιστεύουμε στις προοπτικές της περιοχής και του ανθρώπινου δυναμικού της», δήλωσε ο Πίτερ Λόικερτ.

Σημαντική για την υλοποίηση της επένδυσης ήταν η συμβολή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς επιτάχυνε τις διαδικασίες.

«Η διαδικασία ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε αρχές Ιουλίου, αποδεικνύοντας πως η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να κινηθεί με υπερβατική λογική και να δώσει λύσεις στις ανάγκες του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.

Το κέντρο εδράζεται προσωρινά σε χώρους του Ομίλου ΟΤΕ. Μέσα στο 2023 όλοι οι εργαζόμενοι θα εγκατασταθούν σε ανακαινισμένο, υπερσύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/07/2022