Ελλάδα

Κύκλωμα διακινητών κούρευε και έντυνε μετανάστες για να μοιάζουν Ευρωπαίοι

08.07.2022 | 13:20 Eνσωμάτωση

Μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» διακινούσαν παράτυπους μετανάστες μέλη κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια του Αερολιμένα.

Στις 14 Ιουνίου το σκάφος των Τούρκων διακινητών μεταφέρει παράνομα στην Ελλάδα δεκάδες μετανάστες.

Μέρα μεσημέρι ο χειριστής του σκάφους που έχει ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με την ακτοφυλακή της Τουρκίας να κάνει τα στραβά ματιά διασχίζει το στενό για να φτάσει σε παραλία της Ρόδου.

Με το τηλέφωνο του ο Τούρκος διακινητής καταγραφεί μέρος του ταξιδιού.

Το υλικό εντοπίστηκε σε κινητό μέλους κυκλώματος που διακινούσε τους παράνομους μετανάστες σε χώρες της βόρειας Ευρώπης μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τους προετοίμαζαν για το ταξίδι

Το κύκλωμα αφού κατάφερνε να προωθήσει τους μετανάστες στην Αθήνα στη συνέχεια τους οδηγούσε σε συγκεκριμένα καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας από όπου προμηθεύονταν ρούχα έτσι ώστε να χτίσουν το προφίλ του Ευρωπαϊκού επιβάτη.

Στη συνέχεια σε μαγαζί κινητής τηλεφωνίας κατασκεύαζαν το πλαστό διαβατήριο με το οποίο θα ταξίδευαν στην Ευρώπη.

Με διαβατήριο στο χέρι

Το τελικό στάδιο ήταν στο χώρο αναμονής του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκεί όπου μέλος του κυκλώματος παρέδιδε το πλαστό διαβατήριο στον παράνομό αλλοδαπό.

Από τους αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας του Αεροδρομίου συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ εντοπίστηκαν 220 κλεμμένα γνήσια διαβατήρια και σχεδόν 9.000 ευρώ που ήταν κρυμμένα ακόμη και στους πάτους των παπουτσιών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/07/2022