Κόσμος

Μετάλλιο Ελευθερίας: Η απονομή έγινε στον ιερέα Αλέξανδρο Καρλούτσο

08.07.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Ένας ιερωμένος με συνεχή δράση για την υποστήριξη και ενίσχυση του Ελληνισμού, ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος, βραβεύτηκε με το μετάλλιο ελευθερίας από τον Πρόεδρο Μπάϊντεν.

Ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού θρόνου πατέρας Άλεξ υπηρέτησε την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ο «Father Alex», όπως τον αποκαλούν, υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Ειδικός Βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και έγινε δίαυλος επικοινωνίας με επικεφαλής Εκκλησιών, το Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο, κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους, Ελληνοαμερικανικούς Οργανισμούς και επιτροπές πολιτικής δράσης.

Είναι γνωστός για τη συνεχή δράση για την υποστήριξη και ενίσχυση του Ελληνισμού παγκοσμίως, καθώς και τη δυναμική στάση του σε ζητήματα που αφορούν σε θρησκευτικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πατέρας Αλεξ Καρλούτσος γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1945 στο Λατζόι της Ηλείας. Η οικογένεια του αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον δρόμο της ξενιτιάς, τη δεκαετία του ’50, για τη δική της Γη της Επαγγελίας.

Ο θάνατος της μητέρας του, όταν ο ίδιος ήταν μόλις 9 ετών, έκανε τον πατέρα Alex να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού, όπως είχε κάνει και ο πατέρας του Μιχάλης, και να γίνει ιερέας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/07/2022