Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Τα σκάνδαλα που σημάδεψαν την πρωθυπουργία

08.07.2022 | 20:32 Eνσωμάτωση

Στη Βρετανία, όπου το κεφάλαιο "Μπόρις Τζόνσον" σιγά-σιγά κλείνει, ανοίγει η συζήτηση για την παρουσία του. Ιδιόρρυθμος και εκκεντρικός, ο αρχηγός των Συντηρητικών επιχείρησε να βάλει τη δική του σφραγίδα στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Στα τρία χρόνια της πρωθυπουργίας του, οι φορές που ήρθε κόντρα στο κοινό αίσθημα δεν ήταν λίγες, εκεί που βέβαια ο θυμός για τη στάση του ξεχείλισε, ήταν στη διαχείριση της πανδημίας.

Δεκάδες είναι τα σημεία που σημάδεψαν την πολιτική πορεία του Μπόρις Τζόνσον στα σχεδόν τρία χρόνια που παρέμεινε στα ινία των Συντηρητικών αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας.

Το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του αλλά και η εμφάνισή του, απασχόλησαν συχνά τόσο τα βρετανικά tabloid όσο και τα διεθνή μέσα.

Την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας το 2020 με χιλιάδες εισαγωγές στα βρετανικά νοσοκομεία την ημέρα, ο Πρωθυπουργός Τζόνσον σόκαρε τους πάντες σε συνέντευξη τύπου.

Έναν χρόνο αργότερα παρά το ότι είχε νοσήσει από κορωνοιό εξακολουθούσε να προκαλεί με την στάση του.

Την ίδια χρονιά ο στενότερος συνεργάτης του εκείνη την περίοδο, Ντόνινικ Κάμινγκς, κατέθετε σοκαριστικά στοιχεία για την διαχείριση της πανδημίας από την Ντάουνινγκ Στριτ:

-Τον ακούσατε να λέει “αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες”;

-Το άκουσα στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ο Τζόνσον προκαλούσε ξανά από τις αρχές του 2022, οι αποκαλύψεις για πάρτι με ποτά και συναθροίσεις σε κυβερνητικά κτίρια αλλά και την Πρωθυπουργική κατοικία την περίοδο του σκληρού lockdown, έγιναν καθημερινότητα στην Μεγάλη Βρετανία.

Μετά από αρκετές συγγνώμες, ίσως όχι όσες τα σκάνδαλα που έχει προκαλέσει, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα αποχωρήσει οριστικά από τα ινία της χώρας.

Τουλάχιστον 10 είναι οι “δελφίνοι” που διεκδικούν την θέση του με επικρατέστερους τον υπουργό Άμυνας Γουάλας και την υπουργό Εξωτερικών Τρας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/07/2022