Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Διήμερη περιοδεία σε Σάμο και Ικαρία – Το βράδυ ομιλία στον Εύδηλο

08.07.2022 | 13:08 Eνσωμάτωση

Περιοδεία στη Σάμο και στην Ικαρία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτος «σταθμός» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντρική αγορά του Βαθέως, στη Σάμο, ενώ στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους δύο δημάρχους του νησιού.

Το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει το βηματισμό της, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist, όπου τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση με πολιτική βούληση να συγκρουστεί με συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι παίζει «παιχνίδι με τις εκλογές» και αναρωτήθηκε αν «υπάρχει έστω ένας πολίτης που να πιστεύει ότι με τέτοιο έλλειμα σοβαρότητας και ευθύνης, μπορούν να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες στιγμές που περνάμε».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «σε όλες τις συνθήκες και πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης όπως οι σημερινές, χρειάζεται από την πολιτική εξουσία σχέδιο, σοβαρότητα, συναίσθηση της ανάγκης να προστατευτούν, όσο αυτό είναι δυνατό, η κοινωνική συνοχή και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα».

Και προσέθεσε: «Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση, που δυστυχώς, επενδύει σε αυτό που ξορκίζει, στον λαϊκισμό, τον διχασμό και την υπονόμευση των θεσμών».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την περιοδεία του, αυτή τη φορά σε Σάμο και στην Ικαρία όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με αρμόδιους φορείς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/07/2022