Ελλάδα

Ελεύθερα τα μέλη της συμμορίας που ξάφριζαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους τεχνικούς

06.07.2022 | 08:38 Eνσωμάτωση

Ο δικηγόρος Ιωάννης Μπαρκαγιάννης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόφαση να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη σπείρας που έκλεβε ηλικιωμένους παριστάνοντας ότι είναι τεχνικοί αρμόδιοι για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Μπαρκαγιάννης, τοποθετήθηκε για το ζήτημα.

«Αυτές οι υποθέσεις, είναι από αυτές που όταν διαβάζεις τους τίτλους είσαι σε σοκ, αλλά όταν διαβάζεις τη δικογραφία, καταλαβαίνεις ότι είναι μία φούσκα και η τρίχια γίνεται τριχιά. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ότι κατηγορήθηκαν για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής και από τις περίπου 30 κλοπές για τις οποίες κατηγορούνταν, βρέθηκαν ότι εμπλέκονται μόνο στις 3. Αφαιρέθηκαν οι 30 που τους είχαν φορτώσει και για τις 3 υποθέσεις έκατσαν μέσα 18 μήνες και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους», ανέφερε αρχικά.

«Περάσαμε από το μεγαλύτερο δικαστήριο ουσίας στην Ελλάδα με δικαστές που έχουν μεγάλη πείρα επί σειρά ετών. Είναι η πείρα τους τέτοια που κανείς δεν μπορεί να τους ξεγελάσει. Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου δεν προέκυψε ότι εμπλέκονται σε κάποια από αυτές και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι εντολείς μου κατηγορήθηκαν για κακουργηματικές κλοπές, το πλημμέλημα απορροφάται από την κακουργηματική ιδιότητα και έτσι έγινε σε αυτή την περίπτωση», συνέχισε.

«Υπάρχει ένα φαινόμενο στην κοινωνία, που κάποια άτομα είναι «μπες – βγες» στη φυλακή, και ο πολίτης οφείλει να νιώθει μία προστασία ότι αυτοί οι κακοποιοί θα εκτίσουν την ποινή τους», σχολίασε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 06/07/2022