Ελλάδα

Πάτρα: Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στηρίζει μέχρι τέλους την αδερφή της

05.07.2022 | 16:55 Eνσωμάτωση

Μέχρι τέλους, η Δήμητρα Πισπιρίγκου θα στηρίζει, όπως λέει, την προφυλακισμένη αδελφή της και αυτό γιατί είναι πεπεισμένη πως δεν σκότωσε εκείνη τα τρία ανίψια της.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία όμως, συμπεριλήφθηκε και η τελευταία της κατάθεση, που άθελα της «καίει» την Ρούλα για τα έντονα σκούρα σημάδια στο στόμα της Ίριδας.

«Η κοκκινίλα, το έκζεμα δηλαδή, το είχε γύρω από τα χείλη η Ίριδα κάποιες μέρες πριν από το θάνατο της. Εκτός από την κοκκινίλα όμως βλέπω ότι υπάρχουν και σημάδια και μάλιστα έντονα και στο εσωτερικό των χειλιών. Τα σημάδια αυτά έχουν σκούρο χρώμα και έχουν μια όψη σαν τρίγωνα στο σχήμα τους με κορυφές. Αυτά τα σημάδια πρώτη φορά τα παρατήρησα όταν πήρα την Ίριδα από την κούνια της και την έβαλα στο πάτωμα της κουζίνας για να της κάνω ΚΑΡΠΑ. Πριν από αυτό τα σημάδια αυτά δεν υπήρχαν στα χείλη της Ίριδας. Το προηγούμενο βράδυ που την είχα εγώ και παίζαμε μέχρι που και την έβαλε για ύπνο η Ρούλα δεν υπήρχαν αυτά τα σημάδια…», δήλωσε στην κατάθεσή της η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Παραθέτει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα γνωρίζει στις Αρχές όχι γιατί θέλει να φέρει σε δυσμενέστερη θέση την Ρούλα αλλά γιατί έχει πειστεί ότι με αυτό τον τρόπο τη βοηθά να λάμψει η αλήθεια.
Δήμητρα- Δεν υπήρχε περίπτωση καμία να μην καταλάβω ότι κάτι γίνεται…

«Η Ρούλα ως μεγαλύτερη μπορεί να είχε από μικρή μια χειριστική ή αρχηγική τάση στην οικογένεια. Πώς ήταν άραγε οι δυο τους σε μικρή ηλικία; Η Ρούλα ήθελε να έχει τον έλεγχο; Και ταυτόχρονα να δει κανείς αν και η Δήμητρα άφηνε πρόσφορο έδαφος γι’ αυτήν την χειριστική συμπεριφορά;», δήλωσε η ψυχολόγος Ξένια Παρασκευοπούλου.

Ανατροφοδούνται οι χειριστικές συμπεριφορές

Στο πόρισμα «φωτιά», η κλινική ψυχολόγος που όρισε η ανακρίτρια έλεγε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου τα εξής: «Φάνηκε έντονα η προσπάθειά της να με πείσει για τη ‘‘δική της αλήθεια’’ και στο τέλος να επιβεβαιώσει ότι τα κατάφερε».

Η ψυχολόγος Ξένια Παρασκευοπούλου εξηγεί στο LIVE NEWS πως δεν αποκλείεται όμως να υπάρχουν κι άλλες χειριστικές συμπεριφορές μέσα στην ίδια οικογένεια.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε μια ομάδα χειριστικών ανθρώπων, μιμούμενοι ο ένας τον άλλον…», δήλωσε η ψυχολόγος.

«Άνθρωποι τέτοιοι μαγειρεύουν και τους μπλέκουν όλους. Να δείτε θα μπλέξουν κι άλλους στη συνέχεια», συμπλήρωσε η ψυχολόγος Νάταλι Βέλτση.

Σαν δύο σταγόνες νερό

Οι δύο αδελφές κρατούν την ίδια στάση από την αρχή. Αποκρούουν όλες τις κατηγορίες περί εγκληματικής ενέργειας και μιλούν ξεκάθαρα για ιατρικά λάθη.

Εκτός από κοινούς στόχους και απόψεις, οι αδελφές Πισπιρίγκου μοιάζουν και στις εκρήξεις τους όταν κάποιος αμφισβητήσει την δική τους αλήθεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μητέρα των δύο γυναικών, Ελένη Λεγάτου, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά για την αθωότητα της προφυλακισμένης κόρης της.

«Μας έχουν αποδείξει αυτές οι δύο γυναίκες ότι έχουν τρομακτικά πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Η μάνα είτε γνωρίζει είτε δεν θέλει καν να μάθει τι έχει συμβεί με τα παιδιά το μόνο που την νοιάζει είναι να αθωωθεί το παιδί της, υπογράμμισε η κα Βέλτση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της οικογένειας της, στήριξη που δεν έλαβε τελικά – όπως περίμενε- από τον Μάνο Δασκαλάκη, γεγονός που όπως εκμυστηρεύτηκε στην ειδική ψυχολόγο την αιφνιδίασε αλλά και της άφησε πικρία…

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/07/2022