Ελλάδα

Ιτέα: Μετά την νύχτα θρίλερ σε κατάσταση ύφεσης οι πυρκαγιές

05.07.2022 | 14:16 Eνσωμάτωση

Στην Ιτέα και το Κρανίδι δόθηκαν ολονύχτιες μάχες με ισχυρές πυρκαγιές, ωστόσο και τα δύο μέτωπα φαίνονται να είναι σε ύφεση με τον συντονισμό τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στο βορειοδυτικό κομμάτι της Ιτέας, εκεί όπου δόθηκε η μεγαλύτερη μάχη τις φλόγες χθες το βράδυ η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιώντας τα λάστιχα από τα σπίτια τους σε συνεργασία με τους πυροσβέστες πάλεψαν όλο το βράδυ με τις πύρινες γλώσσες.

Το θετικό είναι ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο εναέρια μέσα συνεχίζουν και πετούν.

Οι άνεμοι έχουν «πέσει», αλλά η καταστροφή ήταν μεγάλη.

Όπως έχει  καταγραφεί μέχρι στιγμής έχουν καεί 3.000 στρέμματα αγροτικής γης, πολλά ελαιόδεντρα και 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Ποια η κατάσταση στο Κρανίδι

Οι πύρινες φλόγες απείλησαν χθες το βράδυ μία πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, ωστόσο με τις συντονισμένες ενέργειες του προσωπικού του ξενοδοχείου με την αστυνομία και την πυροσβεστική, οι τουρίστες οδογήθηκαν με ασφάλεια σε άλλα καταλύματα.

Στα πύρινα μέτωπα η φωτιά έχει κατασβηστεί πλήρως, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και υπάρχει ισχυρή παρουσία της πυροσβεστικής σε περίπτωση αναζοπύρωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2022