Ελλάδα

Ενοίκια: Ζητείται συγκάτοικος λόγω… ακρίβειας- Διαμέρισμα στη «μέση»

05.07.2022 | 17:35 Eνσωμάτωση

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κόστος διαβίωσης αρκετοί άνθρωποι δεν ψάχνουν σπίτι να μείνουν αλλά συγκάτοικο για να μοιραστούν τα υπέρογκα έξοδα και τους λογαριασμούς που τρέχουν. Ψάχνουν συγκάτοικο σε αγγελίες ακόμα και στο διαδίκτυο, είναι και πάρα πολύ αυτοί που ψάχνο

Με τον μισθό της να μην ξεπερνά τα 600 ευρώ, για την 27χρονη Εύα η αναζήτηση συγκάτοικου ήταν μονόδρομος.

«Δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά» λέει η ίδια.
«Τι να κάνω; Πόσες δουλειές να κάνω πια; Κάνω και δεύτερη δουλειά», υποστηρίζει απηυδισμένη η νεαρή κοπέλα.

Ο σπιτονοικοκύρης την ενημέρωσε πως από Σεπτέμβριο το ενοίκιο από 400 θα σκαρφαλώσει στα 480. Η απελπισία έχει χτυπήσει κόκκινο.

«Είναι μεγάλη αύξηση και αν υπολογίσεις και τους λογαριασμούς που από 100 ευρώ σε ΔΕΗ και φυσικό αέριο πληρώνω 300- 400 ευρώ. Με 600 ευρώ δεν βγαίνει για κανέναν λόγο», τονίζει χαρακτηριστικά η Εύα.

Περίπου 980 ευρώ χρειάζεται η Εύα μόνο για ενοίκιο, ρεύμα και βενζίνη χωρίς να συνυπολογίσει τα έξοδα του σούπερ μάρκετ. Που καταλήγει;

«Ψάχνω συγκάτοικο να μοιραστούμε τα έξοδα. Ιδανικά ήθελα κορίτσι αλλά και αγόρι δεν έχω πρόβλημα. Αρκεί να βρεθεί κάποιος να μοιραστούμε τα έξοδα».
Με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο αντιλαμβάνεται κανείς πως η 27χρονη Εύα δεν είναι η μοναδική που ψάχνει εναγωνίως έναν συγκάτοικο για να μοιραστεί τα έξοδα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/07/2022