Ελλάδα

Ξεκίνησε η «μεγάλη έξοδος» των εκδρομέων για τις διακοπές του Ιουλίου

02.07.2022 | 12:59 Eνσωμάτωση

Πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου σήμερα και για πολλούς, άρχισαν οι καλοκαιρινές διακοπές. Μαζική ήταν η έξοδος των Αθηναίων από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με την πληρότητα τα πλησιάζει στο 100%.

Ώρα 6 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και η έξοδος των Αθηναίων ξεκίνησε…

Το Λεκανοπέδιο αρχίζει να αδειάζει, με τους εκδρομείς να προτιμούν όπως φαίνεται να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί, ειτε για το σαββατοκύριακο είτε για περισσότερες ημέρες.

Η πληρότητα των πλοίων σε πολλές περιπτώσεις φθάνει και το 90%. Οι προορισμοί που έχουν μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Κυκλάδες και η Κρήτη, όπου η πληρότητα φθάνει στο 70%, ενώ για κάποιους προορισμούς, όπως η Πάρος, η Νάξος και η Σαντορίνη η πληρότητα αγγίζει στο 90%.

Ωστόσο, αντιμέτωποι με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων βρίσκονται οι ταξιδιώτες, ενώ όσοι δεν προνόησαν να κλείσουν εγκαίρως τα εισιτήριά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, αναμένεται να τα πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά.

Μία τετραμελής οικογένεια με το αυτοκίνητό τους, χωρίς καμπίνα, σε οικονομική θέση για να πάει στη Νάξο θα χρειαστεί 644 ευρώ , για να πάει στην Πάρο 632 ευρώ, ενώ για να πάει στη Μύκονο 656.

Τετραμελής οικογένεια

-Αυτοκίνητο
-Χωρίς καμπίνα – Οικονομική θέση
Νάξος 644 €
Πάρος 632 €
Μύκονος 656 €

Οι πρώτες ανατιμήσεις στα εισιτήρια, τον Ιούνιο, ανέβαζαν το κόστος των ναύλων κατά 25%-30%, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τα οχήματα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, από την 1η Ιουλίου σε κάποιους προορισμούς, οι αυξήσεις θα αγγίξουν συνολικά έως και το 40%.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/07/2022