Ελλάδα

Glamping: Ποιο είναι το νέο είδος διακοπών που σαρώνει

01.07.2022 | 17:49 Eνσωμάτωση

Θα είναι σαν να βρίσκεστε σε ξενοδοχείο, αλλά στην πραγματικότητα θα κοιμάστε σε μία πολυτελή σκηνή.

Η νέα εναλλακτική τάση κάμπινγκ, ονομάζεται glamping και έρχεται έως και 60% πιο φθηνά στην τσέπη μίας οικογένειας για το φετινό καλοκαίρι.

«Είναι στην ουσία ένας εκσυγχρονισμός του κάμπινγκ όπου ο πελάτης συναντάει έτοιμα καταλύματα και κοιμάται στη φύση με τις παροχές ενός ξενοδοχειακού καταλύματος», λέει ο Δημήτρης Λάσκαρης, ιδιοκτήτης glamping καταλυμάτων.

Οι σκηνές πολυτελείας μοιάζουν σαν κανονικό δωμάτιο ξενοδοχείου μόνο που είναι ενσωματωμένες μέσα στη φύση. Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει μέχρι και ιδιωτικό μπάνιο μέσα στην σκηνή.

«Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ήδη καταλυμάτων τα οποία είναι όλα πλήρως εξοπλισμένα, με σεντόνια, πετσέτες, τα πάντα, είναι σαν ξενοδοχείο στην ουσία οι παροχές».

Μία μικρή σκηνή με ένα διπλό κρεβάτι ξεκινάει από 62€ την βραδιά συμπεριλαμβανομένου του πρωινού. Για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων μπορεί να φτάσει μέχρι τα 110€ η διανυκτέρευση.

«Μπορεί να ξεκινήσουν ανάλογα την περιοχή από 35-40€ και η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 100 – 150 ανάλογα με τις παροχές που δίνει το κατάλυμα. Εξαρτάται ο τύπος κατασκευής τους όπως και οι παροχές, αν κάποια έχουνε τζακούζι, αν έχουν το μπάνιο μέσα».

Εκτός από τις σκηνές που είναι σαν πιστό αντίγραφο από δωμάτιο ξενοδοχείου, άκρως εντυπωσιακά είναι και τα δεντρόσπιτα, χτισμένα πάνω σε δέντρο. Εκεί η τιμή για 2 άτομα ανέρχεται στα 93€ την βραδιά.

«Μπορεί να είναι σκηνές, δίκλινες τρίκλινες τετράκλινες, είναι τα έκο, είναι ξύλινα σπιτάκια, είναι μπάνγκαλοους χτισμένα από κορμούς δέντρων. – Ο άλλος έρχεται για κάμπινγκ και δεν χρειάζεται να φέρει τίποτα μαζί του στην ουσία, μόνο ό,τι θα έπαιρνε για να πάει σε ένα ξενοδοχείο».

Σκηνή σαν υπερσύγχρονη σουίτα

Λίγο πιο ακριβά έρχεται η… φουσκωτή σκηνή με θεά τον ουρανό. Εκεί δύο άτομα θα πληρώσουν από 125€ την βραδιά, θα έχουν όμως ιδιωτική κουζίνα, μπάνιο, αλλά και ένα εντυπωσιακό τζακούζι.

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να κοιμάται και να βλέπει τον ουρανό. Είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητή στον κόσμο, αυτό φαίνεται από κρατήσεις 90% για το φετινό καλοκαίρι.

Υψηλή αισθητική, ανέσεις και παροχές ξενοδοχείου προσφέρει το νέο κάμπινγκ ως μία πιο οικονομική ενναλακτική για διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/07/2022