Πολιτική

Υπόθεση Νovartis: Για κακούργημα στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη

01.07.2022 | 20:00 Eνσωμάτωση

Στο ειδικό δικαστήριο για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται ο υπουργός δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών για τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουπλή, ενώ για την ίδια παράλειψη παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς ΕλένηΤουλουπάκη.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός δικαιοσύνης παραπέμπεται από το Δικαστικό Συμβούλιο στο ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Η κατηγορία αφορά στην μη αποστολή του φακέλου στη Βουλή για τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων δυο φορές μέσα στο 2015 μετά τη μήνυση των Βουλευτών του ΚΙΝΑΛ σε βάρος των τότε υπουργών υγείας Κουρουμπλή και Ξανθού.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος για σωρεία παρεμβάσεων στο έργο δικαστικών λειτουργών σε δευτερεύουσες υποθέσεις.

Η απόρριψη από το δικαστικό συμβούλιο της βασικής κατηγορίας της σκευωρίας σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων στη υπόθεση novartis για τον κ. Παπαγγελόπουλο είναι η απόδειξη της ύπαρξης του σκανδάλου δηλώνει τώρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης.

«Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς» δήλωσε ο κος Παπαγγελόπουλος.

Στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Novartis

Η Ελένη Τουλουπάκη οδηγείται και αυτή στο ειδικό δικαστήριο για κατάχρησης εξουσίας γιατί δεν έστειλε αμελλητί το φάκελο Κουρουμπλή στη Βουλή με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά τη μήνυση των Λοβέρδου, Κεγκέρογλου και Χριστοφιλοπούλου να επέλθει η παραγραφή με βάση την αποσβεστική προθεσμία του νόμου περι ευθύνης υπουργών.

Η πρώην προϊσταμένη της εισαγγελίας διαφθοράς επισημάνει τη οριακή πλειοψηφία με την οποία την παρέπεμψε το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα της τελευταίας στιγμής μιλώντας και εκείνη για την πλήρη κατάρρευση της «σκευωρίας Novartis».

«Ο πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει· αντιθέτως τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη του, αυτή η Μάχη που θα απογυμνώσει το «Σύστημα» και θα δείξει πόσο λίγο και αδύναμο είναι μπροστά στην αλήθεια του Θεού», δήλωσε η κα Τουλουπάκη.

Αναττροπή και… πόλεμος

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για βούλευμα κόλαφο και αποκάλυψη της εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης.

«Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Γιατί θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του κράτους δικαίου και η υποβάθμιση της δημοκρατίας μας. Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα ξανάκαναν τα ίδια», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οι χθεσινές δικαστικές διαρροές σε μερίδα του Τύπου περι παραπομπής των δυο εμπλεκομένων για τη σκευωρία προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μετά ην αρχική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ζητά την παραίτηση των υπευθύνων και πρώτα του ίδιου του κ. Οικονόμου.

«Ο κ. Οικονόμου με τη δήλωσή του επιχείρησε συνειδητά να παραπληροφορήσει τους πολίτες, προκειμένου να συντηρήσει ζωντανό τον ισχυρισμό περί δήθεν σκευωρίας, ενώ είχε ήδη καταπέσει με πάταγο στη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι απόλυτα αναμενόμενος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα πράγματα τελικά είναι πολύ χειρότερα από την όποια αρχική εντύπωση», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/07/2022