Υγεία

Κορωνοϊός: Κώδωνας κινδύνου για αύξηση κρουσμάτων & νοσηλείες

01.07.2022 | 20:26 Eνσωμάτωση

Πληθαίνει ο αριθμός των επιστημόνων που ζητούν επαναφορά της μάσκας σε κλειστούς χώρους και αυτό διότι στα λύματα της Αθήνας παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου κατά 200%, ενώ στη Θεσσαλονίκη διπλασιάζεται ανά εβδομάδα.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι εισαγωγές λόγω κορωνοϊού ξεπέρασαν τις 300, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς.

18.996 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ εκ των οποίων τα 3.127 αφορούν σε επαναμολύνσεις. 14 είναι οι απώλειες και 95 οι ασθενείς που νοσηλεύονται υπό μηχανική υποστήριξη στις ΜΕΘ.

Η εκτόξευση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς προεξοφλεί περαιτέρω αύξηση των μολύνσεων.

Οι επιστήμονες συνιστούν στους άνω των 70 να κάνουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων ανήκει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Κι ενώ οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον κυριαρχούν οδηγώντας σε αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο φόβος νέων μεταλλάξεων αποτελεί τον μόνιμο πονοκέφαλο των επιδημιολόγων.

Χρήση μάσκας προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού συστήνουν οι επιστήμονες, με κάποιους από αυτούς να ζητούν την επιστροφή της υποχρεωτικότητας στην χρήση της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/07/2022