Ελλάδα

Αθήνα: Ναρκομανής προσπαθούσε να σώσει το παιδί του που νόμιζε ότι πνιγόταν

01.07.2022 | 17:20 Eνσωμάτωση

Όλοι είχαν την εντύπωση ότι ο άνδρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του. Γι’ αυτό και οι περαστικοί έκαναν τα πάντα για να σώσουν το μόλις 10 μηνών βρέφος από τα χέρια του, όπως κατέγραψε η κάμερα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Ο συγκεκριμένος 35χρονος άνδρας, που φαίνεται στο βίντεο, είναι ο πατέρας του μωρού και βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τον ακολουθεί η γυναίκα του, η οποία και εκείνη έχει κάνει χρήση και είναι μητέρα πέντε παιδιών. Και οι δύο τους είναι γνωστοί στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Όπως δείχνει και το βίντεο, ο άντρας αρχικά της δίνει ένα χαστούκι και την σπρώχνει μακριά. Εκείνος στο μυαλό του νομίζει ότι το μωρό πνίγεται. Σταματά και βάζει το δάχτυλό του στο στόμα του παιδιού, το οποίο δυσκολεύεται να ανασάνει.

Έρμαιο στα χέρια του πάτερα του

Μία γυναίκα περνά δίπλα του, σταματά και κοιτά τι συμβαίνει, αμέσως ορμά για να πάρει το μωρό από τα χέρια του. Ταυτόχρονα, η 34χρονη μητέρα του παιδιού επιστρέφει κι αρχίζει να καλεί σε βοήθεια.

Ο εύσωμος άνδρας με το τσαντάκι, όπως απεικονίζεται στο βίντεο, βλέπει τι συμβαίνει και αρπάζει τον 35χρονο από το χέρι προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει αλλά μάταια.

Εκείνος συνεχίζει να κρατά το παιδί στο ένα του χέρι παράλληλα, κόσμος αρχίζει και  μαζεύεται γύρω από το περιστατικό.

Η γυναίκα του τον χτυπά για να του πάρει το μωρό. Τελικά καταφέρουν να του το αρπάξουν και να το απομακρύνουν από τον πατέρα του.

Οι περαστικοί που τον κρατούσαν τον άνδρα αλλά και πατέρα του παιδιού, τελικά τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που είχαν φτάσει ήδη στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος δεν του άσκησε δίωξη και τον άφησε ελεύθερο, μιας και όπως κατέληξε, δεν προσπαθούσε να το πνίξει.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/07/2022