Ελλάδα

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

01.07.2022 | 20:04 Eνσωμάτωση

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Με την ίδια απόφαση του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές τον μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Το σκεπτικό πίσω από της απόφαση της εισαγγελέως είναι ότι ο ηθοποιός δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος νέων αξιόποινων πράξεων.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος», είπε η εισαγγελέας τοποθετούμενη στο αίτημα του κατηγορούμενου.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται, ενώ πιθανότατα η οριστική απόφαση του δικαστηρίου να δοθεί το καλοκαίρι.

Τον ηθοποιό επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο η σύζυγος και ο γιος του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με ισχαιμικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα το νοσοκομείο αναφέρει πως ο ηθοποιός υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Νωτίτερα τον ηθοποιό, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος, επισκέφτηκαν ο δικηγόρος του, η σύζυγός και ο γιος του, οι οποίοι δεν έκαναν καμία δήλωση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/07/2022