Ελλάδα

Υπόθεση Πάτρας: Και επίσημα ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

30.06.2022 | 20:19 Eνσωμάτωση

Στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου βρίσκεται από το πρωί και επίσημα η κλήση προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτη για τον θάνατο και των άλλων δυο τς παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας.

Δύο αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, ένας άνδρας και μία γυναίκα, μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού και παρέδωσαν στη Ρούλα Πισπιρίγκου την κλήση για εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Όπως αναμενόταν η ύποπτη πλέον για τους θανάτους και των δύο άλλων παιδιών της ζήτησε προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θα πάρουμε προθεσμία, έπειτα αντίγραφα και μετά θα καταθέσουμε έγγραφες εξηγήσεις. Μετά, εάν κρίνει το Ανθρωποκτονιών – που θα κρίνει εν προκειμένω – να ρωτήσει κάτι συμπληρωματικά, θα το κάνει και δια ζώσης θα πει κάποια πράγματα» δήλωσε ο συνήγορος της 33χρονης, Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Μετά την παροχή των εξηγήσεων από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που οι ενδείξεις σε βάρος της μητέρας είναι επαρκείς και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην ανάκριση για περαιτέρω έρευνα.

«Ήθελε στήριξη…»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιγράφεται από τον δικηγόρο της ως ανήσυχη και φοβισμένη με τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και απογοητευμένη από τον Μάνο Δασκαλάκη με τον οποίο πλέον δεν έχει καμία επαφή.

«Είχε απόλυτη ανάγκη από την ηθική στήριξη τουλάχιστον από το σύζυγο. Η κουβέντα που λέει είναι ότι με κατηγορούν όλοι οι άλλοι με κατηγορεί και ο σύζυγος μου που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά. Θεωρούσε ότι θα έπρεπε να της προσφέρεται από αυτόν η ηθική στήριξη» είπε ο Όθων Παπαδόπουλος.

Ενδεικτικά πάντως είναι τα όσα αναφέρει η ειδική πραγματογνώμονας που εξέτασε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Για τη Ρούλα Πισπιρίγκου τονίζει ότι:

-Αντιλαμβάνεται τα παιδιά ως ναρκισσιστική προέκταση της

-Στερείται ουσιαστικού συναισθήματος

-Και οι σκέψεις της γυρνούν γύρω από τον Μάνο Δασκαλάκη.

Για το Μάνο Δασκαλάκη :

«Είχε, τόσο στη διάρκεια των συναντήσεών μας, όσο και γενικότερα, μια συγκαταβατική στάση. Ήταν φανερό ένα πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ό,τι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε εμένα»

Στο μεταξύ, η 18η ανακρίτρια ολοκλήρωσε την έρευνα της για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και η δικογραφία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/06/2022