Υγεία

Κορωνοϊός: Ποιες κατηγορίες πολιτών πρέπει να εμβολιαστούν με την 4η δόση

30.06.2022 | 20:27 Eνσωμάτωση

Σε έξαρση βρίσκεται το νέο κύμα κορωνοϊού που χτυπά τη χώρα, καθώς τα κρούσματα παρέμειναν το τελευταίο 24ωρο περισσότερα από 18.000. Αυξητική είναι η τάση και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, που έσπασαν σήμερα το φράγμα των τριακοσίων.

Την ώρα που κρούσματα και εισαγωγές αυξάνονται η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών ξεκαθάρισε ποιους αφορά τελικά η 4η δόση του εμβολίου. Στην έκτακτη ενημέρωση διευκρίνισε τις κατηγορίες των πολιτών που θα πρέπει να εμβολιαστούν με τη δεύτερη ενισχυτική δόση.

Τονίστηκε για μια ακόμη φορά ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν μας προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση και από το θάνατο, αλλά δυστυχώς το εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις είναι ακόμη μακριά.

Το νέο κύμα εισαγωγών στα νοσοκομεία παρακολουθούν με προσοχή οι ειδικοί, καθώς καθημερινά αυξάνονται εκείνοι που χρειάζονται νοσηλεία για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα του κορωνοιού. Τη Δευτέρα οι εισαγωγές ήταν 195, χθες έφτασαν τις 260 και σήμερα έσπασαν το φράγμα των 300.

18.482 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο με σχεδόν 3000 να αφορούν σε επαναμολύνσεις.13 ασθενείς κατέληξαν και 97 είναι οι διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι παραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον είναι αυτές που πλέον κυριαρχούν στη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/06/2022