Ελλάδα

Πάτρα: Ανοίγει ο δρόμος για άλλες διώξεις

26.06.2022 | 20:12 Eνσωμάτωση

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι αυτή που ξεκινά από αύριο για την υπόθεση της Πάτρας.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα που αναφέρει ως αιτία θανάτου την ασφυξία για την Ίριδα και τη Μαλένα αναμένεται να οδηγήσει τις αρχές σε νέο κύκλο καταθέσεων ανάμεσα τους και η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά ίσως και σε νέες διώξεις.

«Το πόρισμα δεν είναι βίβλος»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία μέχρι στιγμής κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και παραμένει στη φυλακή ετοιμάζει την στρατηγική της.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αρνηθεί τα πάντα και θα αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Και όλα αυτά την ώρα που τα σε βάρος της στοιχεία πληθαίνουν και οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών αποδομούν τους ισχυρισμούς της.

Όπως αποκάλυψε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της στην ΓΑΔΑ, δεν προσδιόρισε με σαφήνεια τον χρόνο που έλειψε από κοντά της η Ρούλα Πισπιρίγκου, το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου, όταν σηκώθηκε για να πάει να δει την Ίριδα επειδή έκλαψε.

Συγκλονίζει ο γιατρός της Μαλένας

Ο ογκολόγος και προσωπικός γιατρός της Μαλένας μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» αναφορικά με τις τελευταίες ώρες του παιδιού στο νοσοκομείο και τα όσα ανέφερε συγκλονίζουν.

«Εγώ το παιδί το είδα τελευταία φορά στο διάδρομο, τρεις ώρες πριν το θάνατό του και έτρωγε σουβλάκια. Δεν έκανε κιχ αυτό το παιδί, δεν ακούστηκε η φωνούλα του, αυτά ήταν τα ερωτήματά μου στον ανακριτή. Αυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση. Θα ήθελα να έχω μια κάμερα να δω πώς πέθανε αυτό το παιδί; Δεν έβγαλε ούτε άχνα;».

Σχετικά με τον αποκλεισμό της ηπατικής ανεπάρκειας ως αιτία θανάτου, ο ίδιος ανέφερε πως και να υπήρχε το πρόβλημα αυτό, δε θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο του παιδιού.

«Και να υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια, που δεν εκδηλώνεται κλινικά, δεν σκοτώνει το παιδί. Αλλά δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα. Κλινικά, εργαστηριακά, αιματολογικά, τα πάντα. Για αυτό την εντολή προς την ιατροδικαστή που έδωσα για να γίνει νεκροτομή, γιατί εγώ την έδωσα την εντολή, γράφω πιθανή αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς».

Τον τελευταίο λόγο πάντως τον έχει ο εισαγγελέας που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα σε βάρος και άλλων προσώπων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/06/2022