Κόσμος

Μαρόκο: Νεκροί δεκάδες μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ισπανία

26.06.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Φρίκη και οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις για το μακελειό που έγινε την Παρασκευή στο Μαρόκο, όταν χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλουν στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια. Οι Μαροκινοί φρουροί άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου αποκαλύπτουν την τραγωδία στα σύνορα Μαρόκου Ισπανίας.

Δεκάδες άνθρωποι κείτονται στο έδαφος. Στοιβαγμένοι οι ένας πάνω στον άλλον. Κάποιοι είναι τραυματίες και κάποιοι άλλοι νεκροί.

Όλοι περικυκλωμένοι από τους Μαροκινούς φρουρούς που χτυπούν όσους τολμούν να κινηθούν. Οι περισσότεροι είναι δεμένοι με τα χέρια στην πλάτη.

Ο αριθμός των νεκρών φαίνεται πως φτάνει τους 27. Άλλοι πυροβολήθηκαν, άλλοι ποδοπατήθηκαν.

Οι αρχές του Μαρόκου υποστηρίζουν ότι μεταξύ των μεταναστών υπήρχαν άτομα οπλισμένα με μαχαίρια και αυτοσχέδιες βόμβες και ότι οι φρουροί άνοιξαν πυρ όταν επιχείρησαν να κόψουν τον φράχτη με αλυσοπρίονα.

Πριν γίνει γνωστό το μέγεθος της τραγωδίας ο Ισπανός πρωθυπουργός επαίνεσε τις αρχές για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα και μίλησε για τις ευθύνες των διακινητών.

Περίπου 2000 μεταναστών επιχείρησαν να περάσουν από το Μαρόκο στη Μελίγια που είναι ισπανικό έδαφος στη Βόρεια Αφρική. Κάποιες δεκάδες που τα κατάφεραν συνελήφθησαν από τις Ισπανικές αρχές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/06/2022