Ελλάδα

Συνθήκες καύσωνα στην Αττική – Μπουρίνι και χαλάζι στην κεντρική Μακεδονία

24.06.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Ο καιρός συνεχίζει τα παράξενα τερτίπια. Σήμερα η χώρα ήταν χωρισμένη στα δύο, από την μία ο υδράργυρος σκαρφάλωνε στα ύψη και από την άλλη έπεφτε χαλάζι σε μέγεθος όπως θα δούμε ντομάτας.

Αντηλιακό, παγωμένα ροφήματα και βουτιές στις παραλίες της Αττικής. Μπουρίνι, χαλάζι, κατεστραμμένες καλλιέργειες στην κεντρική Μακεδονία.

Δέκα λεπτά έντονης βροχής και χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να διαλύσουν κυριολεκτικά θερμοκήπια και καλλιέργειες.

«Ένας υδροστρόβιλος κάτι μεταξύ τυφώνα από άποψη ριπών ανέμων, βροχής και χαλαζιού, ένα μπερδεμένο πράγμα, μέσα σε κάποια λεπτά κατάφερε να καταστρέψει περιουσίες και καλλιέργειες, θα έλεγα όλης της χρονιάς» δήλωσε κάτοικος.

Έντονες χαλαζοπτώσεις όμως σημειώθηκαν και σε περιοχές των Σερρών με το χαλάζι να ξεπερνά το μέγεθος μεγάλου καρυδιού.

Την ίδια ώρα, με την θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας να φθάνει τους 35 βαθμούς, οι παραλίες της αττικής γέμισαν από κόσμο.

Από το πρωί μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στις κοντινότερες παραλίες της Αττικής για να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς. Πολλοί μπορεί να επέλεξαν μια οργανωμένη παραλία ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που έφεραν τα φρούτα και τον καφέ τους από το σπίτι για να ελαφρύνουν τα έξοδα τους.

Όπως φαίνεται οι ακραίες καιρικές μεταβολές θα κάνουν στο άμεσο μέλλον όλο και πιο συχνά την εμφάνιση τους.

«Τα επόμενα χρόνια όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι πιο συχνά τα φαινόμενα αυτά, δηλαδή των ακραίων καιρικών μεταβολών» επισήμανε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Τις επόμενες ημέρες τα παιχνίδια του καιρού θα συνεχιστούν με άνοδο της θερμοκρασίας σε κάποιες περιοχές, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε άλλες.

Στην πρωτεύουσα πάντως μέχρι την Τρίτη δεν αναμένονται καιρικές μεταπτώσεις με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φθάνουν τους 34-35 βαθμούς κελσίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/06/2022