Ελλάδα

Ο ρόλος της ρομποτικής χειρουργικής στην οριστική αντιμετώπιση της διαφραγματοκήλης και της οισοφαγικής παλινδρόμησης.

23.06.2022 | 18:59 Eνσωμάτωση

Ο δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, διευθυντής γενικής, βαριατρικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής κλινικής, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, εξήγησε στο LIVE NEWS πώς αντιμετωπίζονται οι στομαχικές διαταραχές με σχεδόν απόλυτη επιτυχία μέσω της ρομποτικής χειρουργικής.

Η οισοφαγική παλινδρόμηση έχει να κάνει με τις πιέσεις που δέχεται ο οισοφάγος από το διάφραγμα και η διαφραγματοκοίλη έχει να κάνει με την μετατόπιση του στομάχου προς τα πάνω.

Οι παθήσεις αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα ο ασθενής να είναι για μεγάλα διαστήματα υπό φαρμακευτική αγωγή, να μην επιτρέπεται να κοιμάται κατόπιν λήψης τροφής και γενικά να έχει το αίσθημα της δυσφορίας.

Με την ρομποτική  χειρουργική, ουσιαστικά το πρόβλημα επιλύεται αναίμακτα, αποκαθιστώντας τον μηχανισμό της αντιπαλινδρομικής βαλβίδας.

Τόσο η λαπαροσκοπική αλλά πολύ περισσότερο η ρομποτική χειρουργική έχει βοηθήσει στα μέγιστα στη μόνιμη αντιμετώπιση αυτών των ιατρικών παθήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι πώς το ποσοστό από τους παθόντες που χρειάστηκαν ξανά χειρουργείο ήταν στο 1-2%, με την επιτυχία να ανέρχεται δηλαδή στο 98%.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/06/2022