Πολιτική

Ανοιχτή η συζήτηση για πρόωρες εκλογές – Μπαίνει στο πλάνο και ο Βαρουφάκης

22.06.2022 | 20:26 Eνσωμάτωση

Για τα καλά έχει ανοίξει η συζήτηση για πρόωρες κάλπες μετα και τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού που ερμηνεύτηκαν ως παράθυρο πρόωρης προσφυγής.

Αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής περιόδου παρά τις διαδοχικές προκλήσεις στον κλάδα εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, ενώ μίλησε για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τους εργαζόμενους στον κλάδο

«Ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός, όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και σε όσους εργάζονται σε αυτόν. Κάτι που παραπέμπει σε καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας».

Ανάβουν «φωτιές» οι συνεργασίες

Με τη συζήτηση για τις κάλπες να έχει φουντώσει στα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το θέμα των συνεργασιών απευθύνοντας κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις και σηκώνοντας ξανά το γάντι στον Νίκο Ανδρουλάκη να θέσει όρους και να καταδείξει σε ποια κατεύθυνση θέλει την επόμενη κυβέρνηση

«Δεν μπορούν να το ξορκίζουν. Ούτε να λένε γενικόλογα. Τι θα πει ‘σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση’; Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό».

Φωτιές άναψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος ο οποίος άφησε ανοιχτό παράθυρο συγκυβέρνησης και με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική είναι μέσα στη λογική σου ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν, και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις».

«Μετά τις εκλογές θα είναι πια πολύ αργά για οποιαδήποτε προοδευτική προγραμματική συμφωνία και το ΜέΡΑ25 δεν προτίθεται να μπει σε καμία τέτοια συζήτηση, η οποία δεν θα έχει ξεκινήσει προεκλογικά, καθαρά πολιτικά και προγραμματικά», είπε το ΜέΡΑ25.

Παρά τις συνεχείς τοποθετήσεις του για ολοκλήρωση της τετραετίας, τα καλέσματα του πρωθυπουργού να μπει τέλος στην όξυνση των πολιτικών τόνων γράφουν νέο γύρο σεναρίων για πρόωρες εκλογές.

Σήμα στην ΚΟ του έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κηρύσσοντας τη συνεδρίασή της ως την πρώτη ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Να μπει τέλος στις περικοπές των συντάξεων ζητά ο Δημήτρης Κουτσουμπας στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία συνταξιουχικών οργανώσεων.

«Το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό σας, θα μπει μπροστά, για να παλέψουμε για αύξηση εδώ και τώρα των καταβαλλόμενων συντάξεων».

Σε κάθε περίπτωση όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/06/2022