Καιρός

Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας – Ανάσες δροσιάς ψάχνουν οι εργαζόμενοι

21.06.2022 | 20:17 Eνσωμάτωση

Προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού με τις προγνώσεις να κάνουν λόγο για θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από τους 41 βαθμούς.

Στο κυνήγι της σκιάς από αύριο, αφού ο καύσωνας διαρκείας θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές ακόμη και πάνω από τους 40 βαθμούς.

Για κάποιους, οι συνθήκες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες.

«Είναι δύσκολο, έχουμε κλιματιστικό μπροστά, δεν ξέρουμε ποσό είναι πίσω, ανοιγοκλείνεις πόρτες, έχει απώλεια, ανοίγουν και τα παράθυρα λόγο κορωνοϊού», λέει οδηγός ΜΜΜ.

«Είναι δύσκολο, παραμένει δύσκολο το καλοκαίρι για εμάς. Άμα υπολογίσεις εδώ η θερμοκρασία είναι 80 βαθμούς», λέε ένας ψήστης.

Την ώρα που το θερμόμετρο φτάνει τους 40 βαθμούς, άνθρωποι που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν είτε κάτω από τον καυτό ήλιο, είτε πάνω από κάρβουνα και μέσα σε φούρνους, ψάχνουν τον τρόπο να βγει το μεροκάματο όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Τη μεγαλύτερη δυσκολία τις καυτές ημέρες αντιμετωπίζουν όσοι εργάζονται κάτω από τον ήλιο και πατούν ταυτόχρονα την καυτή άμμο.

Όσο κι αν τα τελευταία καλοκαίρια έχουμε συνηθίσει τους συχνούς καύσωνες, φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/06/2022