Κόσμος

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο φόβος κυριεύει την Ελλάδα μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

10.06.2022 | 12:58 Eνσωμάτωση

Αφορμή για εθνικιστικό παροξυσμό έδωσε στα τουρκικά ΜΜΕ η νέα επίθεση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα και οι δηλώσεις του που έγιναν με στρατιωτική αμφίεση από το πεδίο της άσκησης EFES 2022, την οποία παρακολούθησε δίπλα – δίπλα με τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε την ελληνική γλώσσα για να επιτεθεί προς την Ελλάδα και από το διαδίκτυο. Με ένα μπαράζ προκλητικών αναρτήσεων αναφέρθηκε ξανά στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, εκτοξεύοντας απειλές.

Πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο οι απειλές Ερντογάν στην Ελλάδα

«Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά. Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας) είναι αποφασισμένοι, αν πουν κάτι, κρατούν τον λόγο τους».

Αυτή η δήλωση Ερντογάν έγινε τίτλος σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ, ως «προειδοποίηση» στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα τρέμει» είναι ο πρώτος τίτλος της Γενί Σαφάκ, που αναπαράγει τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ για τις δηλώσεις Ερντογάν σχολιάζοντας ότι έγιναν πρωτοσέλιδο στα ελληνικά ΜΜΕ και «ο φόβος κυριεύει».

«Ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα γιατί εξοπλίζει τα νησιά. Κάλεσε το Μητσοτάκη να διορθώσει το λάθος του. Ο Ερντογάν είπε “σταματήστε το συντομότερο, δεν αστειεύομαι. Σοβαρέψου Ελλάδα”. Η σκληρή στάση του Ερντογάν προκάλεσε άμεσες επιπτώσεις στην ατζέντα της χώρας. Όλα τα ΜΜΕ της χώρας κάλυψαν τα λόγια του προέδρου Ερντογάν με τις λέξεις “Δεν αστειευόμαστε, θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”», αναφέρει το ρεπορτάζ της Γενί Σαφάκ.

«Ο Ερντογάν προκάλεσε σεισμό στην Ελλάδα!», υποστηρίζει η Μιλλιέτ, για να προσθέσει ότι η Αθήνα «κυκλοφόρησε βιαστικά 16 χάρτες», αναφερόμενη στη δημοσιοποίηση των χαρτών της τουρκικής προκλητικότητας από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Προειδοποίηση Ερντογάν στην Ελλάδα: Δεν κάνω πλάκα μιλάω σοβαρά», αναφέρει το πρωτοσέλιδο της ιστοσελίδα της Hurriyet.

«Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά» είπε ο Ερντογάν στην Ελλάδα, γράφει η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet, που είναι και η μόνη που έχει τις δηλώσεις δεύτερο θέμα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/06/2022