Κόσμος

Στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών ΜΜΕ οι απειλές Ερντογάν

10.06.2022 | 16:27 Eνσωμάτωση

Τα τουρκικά ΜΜΕ αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους στην εισβολή στη Βόρεια Συρία αλλά και στα «σκληρά μηνύματα» που απηύθυνε ο Ερντογάν στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας την επωδό του Τούρκου προέδρου ότι «δεν αστειεύεται» για το θέμα του εξοπλισμού των νησιών του Αιγαίου.

Η «Χουριέτ», κυκλοφορεί με υπέρτιτλο «Δεν αστειεύομαι» αλλά και με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σε δημοσίευμα που τιτλοφορείται « Η αντιπολίτευση είπε ειρήνη».

Και στην επόμενη σελίδα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρεται στις αναρτήσεις του Ερντογάν στα ελληνικά με σχόλιο ότι: «Μοιράστηκε με την Ελλάδα στη γλώσσα που καταλαβαίνει».

«Ελάτε στα συγκαλά σας – Δεν αστειεύομαι», είναι σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ το μήνυμα προς την Ελλάδα.

«Ελλάδα, έλα στα συγκαλά σου» και «Δεν αστειευόμαστε» είναι οι πανομοιότυποι τιτλοι στις εφημερίδες Γενι Σαφάκ και Μιλιέτ.

Από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας που έγινε στην Έφεσο με προσομοίωση απόβασης ο Ταγίπ Ερνογάν προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν αστειεύεται για τα νησιά του Αιγαίου.

Όλα δείχνουν πως πίσω από τις κινήσεις Ερντογάν κρύβεται η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, καθώς ο πληθωρισμός αγγίζει σχεδόν το 200%. Μόλις χθες το οικονομικό επιτελείο της Τουρκίας ανακοίνωσε νέα μέτρα για την οικονομία και ένα από αυτά τα μέτρα είναι ο περιορισμός της διάρκειας των καταναλωτικών δανείων, με στόχο αν περιορίσει τον πληθωρισμό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/06/2022