Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: «Πρέπει να είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής»

10.06.2022 | 16:37 Eνσωμάτωση

Με την Τουρκία να συνεχίζει να προκαλεί σε όλα τα πεδία, η Ελλάδα έχει επιλέξει να διατηρήσει μια ψύχραιμη στάση παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ιωάννης Κρασσάς, αντιστράτηγος ε.α, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρξει ή όχι θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

«Καθένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν μπορεί να γίνει κάτι ή δεν μπορεί να γίνει. Η τουρκική ηγεσία έχει μια ρητορική εντάσεως και μας προκαλεί. Η Ελλάδα έχει επιλέξει να είναι καθησυχαστική και να μην ανυψώνει την ένταση».

Παρά ταύτα, σύμφωνα με τον κ. Κρασσά, «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να αυξήσουμε την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα και να βελτιώσουμε την εκπαίδευσή μας».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, είναι μέγιστης σημασίας να «αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα των όπλων μας και να ελέγχουμε τα σύνορά μας», ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το φρόνιμα τόσο των ενόπλων δυνάμεων όσο και της κοινωνίας γενικότερα.

«Όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να είναι σε κατάσταση επιφυλακής. Το φρόνιμα δεν αφορά μόνο το προσωπικό των ΕΔ αλλά και όλο τον πληθυσμό».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/06/2022