Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος για διαρροή πληροφοριών: «Ελβετικό τυρί» τα επιτελεία – Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς

08.06.2022 | 20:03 Eνσωμάτωση

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος άφησε σοβαρότατες αιχμές σε επιτροπή της Βουλής για κενά ασφαλείας σε επίπεδο πληροφοριών, δηλαδή για διαρροές από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Επίθεση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι διακινούν απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες για την διάταξη κρίσιμων οπλικών συστημάτων στα νησιά του Αιγαίου, εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κάνοντας λόγο για «ελβετικό τυρί» είτε από τα επιτελεία είτε από τις στρατιωτικές μονάδες.

Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το «ελβετικό τυρί» στα επιτελεία

Κατά την δευτερολογία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την ενημέρωση της αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των επιτελείων καθώς όπως είπε το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με «ελβετικό τυρί».

«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο», συμπλήρωσε.

Μάλιστα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εξηγώντας γιατί δεν θα ενημερώσει τη Βουλή αλλά κατ’ ιδίαν τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα ακριβή στοιχεία σχετικά με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία επικαλέστηκε ζήτημα μυστικών που σχετίζονται με την ασφάλεια της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/06/2022