Κόσμος

Συγκλονιστική ομιλία του Μάθιου ΜακKόναχι για την ένοπλη βία στις ΗΠΑ

08.06.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Ένα σπαρακτικό μήνυμα κατά της οπλοκατοχής έστειλε ο διάσημος ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι, που συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός γεννήθηκε στο Ουβάλντε, εκεί όπου πριν από δύο εβδομάδες, 19 μικροί μαθητές και δυο δασκάλες πλήρωσαν με τη ζωή τους τη δολοφονική μανία ενός 18χρονου μακελάρη.

Συγκλονιστική η ομιλία του Μάθιου Μακόναχι στον Λευκό Οίκο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Το μακελειό στο Ουβάλντε πριν από λίγες εβδομάδες όπου σκοτώθηκαν 19 παιδιά δημοτικού σχολείου και δύο δασκάλες από έναν 18χρονο ακροδεξιό, έχει σημαδέψει τη ζωή του.

Το Ουβάλντε είναι η γενέτειρα του ΜακKόναχι και της συζύγου του, Καμίλα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ζήτησε να ληφθούν περισσότερα μέτρα για τον έλεγχο και τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Έδειξε στους δημοσιογράφους ζωγραφιές των θυμάτων και τα πράσινα αθλητικά παπούτσια που φορούσε η εννιάχρονη Μαΐτε όταν έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του μανιακού δολοφόνου.

«Η Μαΐτε φορούσε πράσινα αθλητικά παπούτσια με μια καρδιά που είχε σχεδιάσει με το χέρι στο δεξί δάχτυλο του ποδιού της, επειδή αντιπροσώπευε την αγάπη της για τη Φύση. Η Καμίλα έχει αυτά τα παπούτσια. Μπορείς να δείξεις αυτά τα παπούτσια, σε παρακαλώ; Φορούσε κάθε μέρα τα πράσινα αθλητικά με την καρδιά στο δεξί δάχτυλο του ποδιού. Αυτά είναι τα ίδια πράσινα αθλητικά στα πόδια της που φάνηκε πώς ήταν η μόνη ξεκάθαρη απόδειξη της αναγνώρισής της μετά τον πυροβολισμό. Τι λέτε για αυτές τις μαλ…;» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος ο ηθοποιός.

Ο ΜαΚόναχι είπε ότι αισθάνεται την ανάγκη να αναφέρει τις ιστορίες των παιδιών που έφυγαν τόσο άδικα και περιέγραψε τι είδε όταν έφτασε στην πόλη.

«Την επόμενη ημέρα η Καμίλα, εγώ και τα παιδιά μπήκαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο Ουβάλντε. Όταν φτάσαμε μερικές ώρες αργότερα βγήκα από το όχημα. Μπορούσες να αισθανθείς το σοκ στην πόλη. Αισθανόσουν τον πόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν την ομιλία του είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του και ανέλυσε τις προτάσεις του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/06/2022