Ελλάδα

Επεκτείνεται το ολοήμερο σχολείο – Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

08.06.2022 | 20:27 Eνσωμάτωση

Την επέκταση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των δημοτικών σχολείων έως τις 18.00 το απόγευμα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός σε συνέδριο για το δημογραφικό.

Πατέρας δύο μικρών παιδιών ο Χρήστος έχει μόλις πάρει τα παιδιά του από το σχολείο και τρέχει να προλάβει να πάει στη δουλειά ενώ η σύζυγός του δεν έχει ακόμη σχολάσει από τη δική της εργασία.

Καθημερινά ένας αγώνας δρόμου η ανατροφή παιδιών για εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν τη βοήθεια της γιαγιάς και του παππού και αδυνατούν οικονομικά να απασχολήσουν άτομο για τη φύλαξη των ανήλικων παιδιών τους.

Νηπιαγωγεία και δημοτικά που θα λειτουργούν αρχικά ως τις 17.30 το απόγευμα και στη συνέχεια ως τις 18.00 έρχονται από τον Σεπτέμβριο να δώσουν τη λύση.

Το νέο ωράριο προβλέπεται να ισχύσει πιλοτικά σε περίπου 5.000 τμήματα ολοήμερων σχολείων σε όλη τη χώρα και μέσα σε αυτό θα ενταχθούν νέες δραστηριότητες όπως θέατρο, εικαστικά, μουσική.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, την τελευταία πενταετία οι εγγραφές στην πρώτη δημοτικού μειώθηκαν κατά 17%, ενδεικτικό της υπογεννητικότητας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/06/2022