Ελλάδα

Γιώργος Τράγκας: Η χλιδή & πολυτέλεια που αποκαλύπτεται από τη διαθήκη – Δεσμεύεται η περιουσία της συζύγου του

08.06.2022 | 20:24 Eνσωμάτωση

Βίλες χολιγουντιανών προδιαγραφών και πανάκριβα διαμερίσματα είχε στην κατοχή του στο Μόντε Κάρλο, το Μονακό, τη Νίκαια και το Παρίσι ο Γιώργος Τράγκας, εκτός από τα ακίνητα εκατομμυρίων που διέθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο διαμέρισμά του στο Παρίσι δεσπόζει η πολυτέλεια και η χλιδή. Βρίσκεται στην οδό Victor Hugo, σε μικρή απόσταση από την Αψίδα του Θριάμβου. Σύμφωνα με τους ειδικούς του real estate η τιμή στην περιοχή ξεπερνά τα 15.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Μετά την αποποίηση της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα από τον μικρότερο γιο του Φρέντι, δικαίωμα στην περιουσία έχουν πλέον η σύζυγος του δημοσιογράφου Μαρία Καρρά και ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννης Τράγκας.

Μία βίλα έχει στην κατοχή του ο εκδότης στο Μόντε Κάρλο, τρία ακίνητα στο Μονακό και ένα στη Νίκαια. Η βίλα χολιγουντιανών προδιαγραφών στην κοσμοπολίτικη Νίκαια της Γαλλίας ήταν από τα αγαπημένα σπίτια του εκδότη αφού εκεί περνούσε τα περισσότερα Σαββατοκύριακα.

Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας ή Μονακό

Εκτός από τα 17 ακίνητα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Γιώργος Τράγκας είχε τραπεζικούς λογαριασμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μονακό.

Στο Πριγκιπάτο ειδικά, φέρεται να έχει καταθέσεις σε δύο τουλάχιστον τράπεζες αλλά και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία σε θυρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυριότητα φέρεται να εμπλέκεται η σύζυγος του εκδότη Μαρία Καρρά ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν δυο ακόμη άτομα που φέρονται ως εκπρόσωποι εταιρειών του.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε τρεις μήνες πριν από τον θάνατο του εκδότη, μετά από ανώνυμη καταγγελία και κατέληξε στο πόρισμα «φωτιά» που στάλθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα και στις άλλες αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τη δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη στο επίκεντρο των ερευνών μεταξύ άλλων βρίσκεται και η διαπίστωση του εάν ο Γιώργος Τράγκας είναι φορολογικός κάτοικος του Μονακό.

Στην περίπτωση που αυτό ισχύει, οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν κανένα δικαίωμα πάνω στην περιουσία του δημοσιογράφου.

Στη χώρα μας το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να κινηθεί η αρμόδια εισαγγελική αρχή για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, καθώς ο δημοσιογράφος ήταν υπόχρεος να καταθέτει στην Ελλάδα δηλώσεις πόθεν έσχες.

Σημειώνεται πως η καταγγελία για τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα έγινε λίγους μήνες πριν τον θάνατό του και ήταν ανώνυμη.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες που βρίσκονται στο στόχαστρο, όπως επισήμανε η Άννα Κανδύλη πρόκειται για εταιρείες που δημιουργούσε ο δημοσιογράφος έχοντας μάλιστα σημαντικές θέσεις και εκείνος και η γυναίκα του, και όταν αυτές δημιουργούσαν χρέη, αποχωρούσαν και οι δυο τους και παρέμεναν ως απλά μέλη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/06/2022