Κόσμος

Mακελειό σε σχολείο του Τέξας: Καταπέλτης για τους χειρισμούς της αστυνομίας επιζών δάσκαλος

07.06.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Καταπέλτης για τους χειρισμούς της αστυνομίας στο πρόσφατο μακελειό σε σχολείο του Τέξας, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 19 μαθητές και 2 δασκάλες, είναι εκπαιδευτικός που επέζησε. Ο δάσκαλος που είδε τον θάνατο κατάματα και τους μαθητές του να φεύγουν ένας ένας από τη ζωή, καταγγέλλει από το νοσοκομείο τους αστυνομικούς για ανικανότητα και δειλία, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να τους συγχωρέσει ποτέ.

Ήταν η τελευταία ημέρα πριν από τις διακοπές όταν ο ένοπλος εισέβαλε στο σχολείο του Τέξας. Ο δάσκαλος της τέταρτης τάξης Αρνούλφο Ρέγιες είπε στα παιδιά να πέσουν κάτω από τα θρανία και να κάνουν πως κοιμούνται.

«Εκείνη τη στιγμή γύρισα και τον είδα να στέκεται εκεί» περιγράφει.

Ο μακελάρης μπήκε στη τάξη από τη διπλανή αίθουσα και άνοιξε πυρ. Μερικά από τα παιδιά επέζησαν από τις πρώτες ριπές, το ίδιο και ο δάσκαλος παρότι είχε χτυπηθεί από δύο σφαίρες.

Λέει ότι άκουσε μαθητές που τηλεφωνούσαν στην αστυνομία. Μάταια.

«Ένας από τους μαθητές της διπλανής τάξης τους έλεγε «αστυνομικέ, είμαστε εδώ μέσα». Όμως εκείνοι είχαν φύγει ήδη. Και τότε ο δράστης σηκώθηκε πάνω από το γραφείο μου, πήγε από πάνω τους και τους πυροβόλησε ξανά» αναφέρει ο δάσκαλος.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες μπήκαν στην τάξη μετά από 77 λεπτά και σκότωσαν το δράστη. Ο δάσκαλος επέζησε. Από το νοσοκομείο καταγγέλλει τους Τεξανούς αστυνομικούς για ανικανότητα και δειλία.

-Μετά έπεφταν σφαίρες παντού. Ύστερα ένας αστυνομικός μου είπε να σηκωθώ όμως δεν μπορούσα.

-Αισθάνεστε ότι σας εγκατέλειψαν; Η αστυνομία, εκείνοι που έπρεπε να σας προστατεύσουν;

-Εντελώς. Μετά από όλα όσα έγιναν. Εκείνοι είχαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, εγώ δεν είχα τίποτα. Υποτίθεται ότι μας προστατεύουν. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις πράξεις τους. Δεν θα το ξεχάσω, δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ.

-Πόσοι μαθητές ήταν στην τάξη σας όταν μπήκε ο ένοπλος;

-11 μαθητές.

-Άρα τους σκότωσε όλους.

– Μάλιστα.

-Σκέφτομαι ότι κάθε οικογένεια έχασε ένα παιδί. Εγώ έχασα 11 εκείνη τη μέρα. Θέλω να πω στους γονείς ότι λυπάμαι, πως έκανα ό,τι μπορούσα.

Με δάκρυα στα μάτια ο δάσκαλος είπε ότι θα αγωνιστεί για να αλλάξουν οι νόμοι της οπλοκατοχής. Μόνο αυτό, λέει, θα μπορούσε να περιορίσει τα μακελειά στα αμερικανικά σχολεία

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/06/2022