Ελλάδα

Κακοκαιρία μέσα στο καλοκαίρι έπληξε τη χώρα

07.06.2022 | 13:13 Eνσωμάτωση

Το βράδυ της Δευτέρας, σε πολλές περιοχές είχαμε έντονη βροχόπτωση ακόμη και χαλάζι, ενώ παρουσιάστηκε και ρεκόρ κεραυνών, αφού μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν τουλάχιστον 10.000 κεραυνοί.

Μετά τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού, η χώρα μπαίνει σε τροχιά βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Έντονα καιρικά φαινόμενα καταγράφηκαν από χθες νωρίς το μεσημέρι σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι… ενώ έχουν ξεριζωθεί δένδρα.

Θεσσαλονίκη: Ξεριζωθήκαν δέντρα

Πολύ δυνατή νεροποντή σημειώθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Δένδρα ξεριζώθηκαν. H πυροσβεστική, μάλιστα, δέχθηκε 15 κλήσεις για πτώσεις δένδρων.

Ένα δένδρο ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και έπεσε πάνω σε ταξί στο κέντρο της πόλης, στο οποίο μόλις είχαν επιβιβαστεί δύο γυναίκες.

Για καλή τους τύχη, προκλήθηκαν φθορές μόνο στον δεξιό καθρέφτη και την κολόνα του συνοδηγού, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβαίνοντες.

Χαλάζι σαν … μεγάλα φουντούκια

Χαλάζι σαν … μεγάλα φουντούκια

Χαλάζι σαν μεγάλα φουντούκια έπεσε χθες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο Αμύνταιο Φλώρινας και στις γύρω περιοχές.

Σε ορμητικά ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι και στην Ηράκλεια Σερρών μετά από την ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι.

Zημιές σε πράσινες καλλιέργειες

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε λίγο έξω από τη Λάρισα, και ειδικότερα στα χωριά Πλατύκαμπος, Μελία και Χάλκη.

Το χαλάζι ήταν αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε πράσινες καλλιέργειες στην περιοχή και μάλιστα σε πολύ μεγάλη έκταση.

Έντονη ήταν χθες και η ηλεκτρική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, καθώς καταμετρήθηκαν περίπου 10.000 κεραυνοί σύμφωνα με το δίκτυο ανίχνευσης αστραπών «ΖΕΥΣ».

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/06/2022