Ελλάδα

Κρήτη: Απολογείται ο προπονητής πολεμικών τεχνών για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων αθλητών

06.06.2022 | 13:14 Eνσωμάτωση

Ο 46χρονος προπονητής, ο οποίος απολογείται σήμερα, ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής Λασιθίου, καταγγέλλεται ότι  χρησιμοποιούσε «ανορθόδοξες μεθόδους» και καψόνια διδασκαλίας στα παιδιά, κάποια από τα οποία εκφράζονται στις καταθέσεις τους στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου με αποστροφή και αηδία για τον πρώην δάσκαλό τους.

Νέα στοιχεία – σοκ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη… δράση κορυφαίου προπονητή πολεμικών τεχνών στην Κρήτη, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες ζητούσε από ανήλικα παιδιά, τα οποία προπονούσε να του κάνουν μασάζ, ενώ εκείνος φέρεται, να παρακολουθούσε πορνό στο διαδίκτυο.

Μαρτυρία σοκ

«Μην αρνείσαι στο δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…»: Είναι η φράση που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο 46χρονος κατηγορούμενος ως μια μορφή εκφοβισμού ή απειλής στους αθλητές του, που δεν του έκαναν τα χατίρια ή δεν τα πήγαιναν καλά στους αγώνες, σύμφωνα με τα όσα καταθέτει – καταγγέλλει  πρώην αθλήτρια του προπονητή, η οποία σήμερα είναι 20 ετών.

Πλήρωσε με «πολύ πόνο» την άρνησή της

Η κατάθεση της 20χρονης από χωριό του Λασιθίου, ίσως είναι η πιο κομβική και βαρύνουσα ποινικά  καθώς το κορίτσι καταγγέλλει ξεκάθαρη σεξουαλική παρενόχληση από τον δάσκαλο της, περιγράφοντας συγκεκριμένες σκηνές, συνθήκες, πράξεις και φράσεις.

Και αν στο αποκαλούμενο «μασάζ», δεν αντέδρασε, σε άλλες φερόμενες απαιτήσεις του προπονητή καταγγέλλει ότι είπε «όχι», αρνήθηκε να υπακούσει στο «δάσκαλο»  και το πλήρωσε, όπως υποστηρίζει, με πολύ πόνο, σε βαθμό που έκλαψε.

«Μην αρνείσαι στο δάσκαλο γιατί ξέρεις ότι θα πονέσεις…»  αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση της, επεξηγώντας ότι: «αυτή τη φράση ο δάσκαλος την έλεγε συχνά και με το «ξέρεις ότι θα πονέσεις» εννοούσε ότι θα μας βάλει για άνοιγμα, το οποίο χρησιμοποιούσε για εκφοβισμό σε όλα τα παιδιά καθώς ερχόταν από πάνω μας και μας πάταγε και ο πόνος ήταν πολύ μεγάλος…».

Το ίδιο σκηνικό και άλλα πολλά περιγράφουν επίσης  στις καταθέσεις τους  πρώην συναθλητές της 20χρονης, ενήλικοι σήμερα ή ανήλικοι.

Ο 46χρονος περιγράφεται με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις της δικογραφίας ως ένας προπονητής με βίαιες εκφράσεις και χειρονομίες, γρονθοκοπήματα με καρούμπαλα στο κεφάλι και κλωτσιές στα γεννητικά όργανα, ενίοτε ανεξέλεγκτος στην συμπεριφορά και στη διδασκαλία του και σε αρκετές  περιπτώσεις πλήρως απαξιωτικός σε μαθητές του.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/06/2022