Σε συναγερμό βρισκόταν επί ώρες η 116 Πτέρυγα μάχης στον Άραξο, λόγω της παρουσίας αγνώστου άνδρα στην περίφραξη του στρατοπέδου.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άγνωστος άνδρας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στάθμευσε το αγροτικό του δίπλα από την 116 Π.Μ. Αμέσως κινητοποιήθηκε το δυναμικό του στρατοπέδου και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.
Περιπολικά έφθασαν στο σημείο και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσαν τον άνδρα να αποχωρήσει. Αυτός καθόταν εντός του οχήματος και φώναζε διάφορα ακατάληπτα πράγματα.
Τότε οι αστυνομικοί αποφάσισαν να φέρουν διαπραγματευτή, ο οποίος επί ώρες προσπαθούσε να συνομιλήσει με τον άγνωστο και να τον πείσει να αποχωρήσει.
Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν μέχρι τις 5 το πρωί και τότε ο άνδρας απροειδοποίητα έθεσε σε λειτουργία του όχημά του και αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς καταφέρνει να φθάσει στην είσοδο του στρατοπέδου και με ταχύτητα «κάρφωσε» το όχημα στην πόρτα του.
Οι αστυνομικοί άμεσα ακινητοποίησαν το δράστη, του πέρασαν χειροπέδες και τον συνέλαβαν.
Ο οδηγός είχε μαζί του τσεκούρι
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είναι από την περιοχή της Αιγιάλειας, 47ετών, και προ καιρού είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό κατάστημα.
Στο όχημά του είχε ένα τσεκούρι και δύο τραπεζομάχαιρα.
Προς το παρόν κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας και αναμένεται αργότερα να μεταβεί στο εισαγγελέα.