Οικονομία

Απαγορεύεται προσωρινά η διακοπή ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής

02.06.2022 | 17:40 Eνσωμάτωση

Με απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύεται έως τις 6 Ιουλίου η διακοπή ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά που επιλέγουν να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Χθες έγινε η πρώτη δίκη για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος πολιτών οι οποίοι δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σήμερα, το δικαστήριο αποφάσισε να κάνει μερικώς δεκτή την προσφυγή για τα ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και να γίνουν επανασυνδέσεις ρεύματος όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα παραπάνω θα εφαρμόζονται για τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στη ρήτρα, όσους μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ηλικιωμένους και βαριά ασθενείς.

Όπως επισήμανε η δικαστική συντάκτης του MEGA, Άννα Κανδύλη ευάλωτα νοικοκυριά θεωρούνται τα μονοπρόσωπα με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ένα νοικοκυριό με δύο ενήλικες, ή μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο με εισόδημα έως 13.500 ευρώ και επίσης, όσοι είναι άνω των 70 ετών και δεν συγκατοικούν με κάποιον που είναι κάτω των 70 ετών και τέλος όσοι πάσχουν από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/06/2022